2011-07-25

Brewdog Nelson Sauvin (IPA Is Dead)

Ikväll blir det recension av öl nummer 2 ur fyrpacket IPA Is Dead från skotska Brewdog, det är liksom de andra en IPA på 7,5 %. Den här är humlad med, och döpt till, Nelson Sauvin, en humlesort från Nya Zeeland som man kan läsa lite mer om här.

Färgen är bärnsten-orange, vätskan är klar. Det tre fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt. Det sjunker långsamt och lämnar en del skumrester.

Doften är besk, söt och humlig med en del oljiga toner. Ananas, mogna äpplen, kiwi och kumquat. Aningar av bröd, Den oljiga tonen utvecklar sig efter ett tag till en bensin-lik doft.

Smaken är medelbesk med en syrlig aning av citron. Lite oljiga smaker (majsolja, olivolja). Fruktiga smaker av aprikoser, grapefrukt, apelsin och en jordig aning av potatis. Eftersmaken är rätt mild och kort med fruktig-jordiga toner, lite beska och en del alkohol.

Kolsyran är mild, de små bubblorna lätta. Vätskan är något kladdig.

Tja, det här är en IPA med 100 % Nelson Sauvin. Den blir aldrig speciellt komplex och den där oljiga tonen begriper jag inte riktigt.

Betyg: 3,1. Tillgänglighet: Systembolagets exklusiva nyheter 1 juni 2011 (lagerstatus). Pris: 99:20 tillsammans med de tre andra flaskorna, totalt 1320 ml. Bäst före: 17.02.12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar