2010-09-11

Cotleigh 25

Igår var det bestämt att jag, fru och ett gäng vänner skulle bevista De Klomp för att träffa mannen som döpt såväl Ofiltrerat som Fordomsteknik (en teknikhistorisk blogg jag rekommenderar), Thorild från Uppsala. Han hade med sig lite öl från Uppsala och Düsseldorf som jag kommer att återkomma till, tack!

Veckans real ale kom från Devonbryggeriet Cotleigh, det var 25, deras jubileumsöl som jag tidigare i veckan sammanfattade som ”4%. Pale och Crystal-malt. Humle: Fuggles, Northdown och Cascade.”. Stilen är väl en variant på engelsk bitter.

Fast nu ser jag att jag recenserade den redan sommaren 2007, minns jag rätt drack jag den då på Oliver Twist. Då fick den höga 4,2. Jag kommer nog inte att orka skriva en snyggare recension, så ni får hålla tillgodo med vad som står på notisblocket.

Casken (borde jag översätta det med ”tunnan”?) slogs upp i söndags och i måndags började den serveras. Frredag kväll borde alltså teoretiskt vara väl sent att dricka av den, den borde ha gett sig iväg åt något konstigt håll. Men det lilla provglaset indikerade att den fortfarande var rätt okej.

Guld. Klar. Litet luftigt vitt skum.

Lite läder, aprikos. Torr. Lite kemisk.

Lite syrlig och lite läder. Aprikossylt. Tydlig husjäst och lite jod. Låg beska och lätt eftersmak. Torr. Mineraltoner.

Lätt kolsyra. Lätt vätska.

Lite kemisk. Fin humle.

Betyg: 3,1. Tillgänglighet: Cask på krogen. Pris: 79:00 för 500 ml.

Bild: Cotleigh Brewery.

1 kommentar:

  1. I wonder exactly what Ethan will do with that?

    Andrea

    SvaraRadera