2010-09-12

Hittat på Konsum


Konsum Lägerhyddan i stadsdelen T1, Linköping startade under 1990-talets första år. Som jag minns det var det lite av en experimentbutik med så stor andel ekologiska varor som möjligt. Detta har de fortsatt med, vilket ibland leder till ett lite… asymmetriskt och svårförutsägbart sortiment. Dessutom är priserna ofta rätt höga och butiken ligger på lite fel sida av stan. Så jag handlar där rätt sällan.

Men idag åkte vi förbi eftersom jag var himla sugen på lakritsglass. Och väl där kollade jag igenom folkölsortimentet lite snabbt, man vill ju ha koll på vad som händer där med.

Och vad hittade jag om inte två för mig okända öl från skotska vildhjärnorna Brewdog?

Ja, helt okända för mig var de ju inte: Såväl pilsnern 77 Lager som den blonda alen Trashy Blonde är ju gamla bekanta, men i stället för 4,9% respektive 4,1% har de tagit ner dem till 3,4%.

Importör är enligt etiketten Ancrona i Solna AB. Starkölen vet jag importeras av Cask Sweden. Jag tänker mig att de delat upp marknaden – det är helt olika saker att jobba mot krog och Systembolag än mot dagligvaruhandeln.

Givetvis kommer jag att recensera de här två flaskorna.

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset, bor själv nära Lägerhyddan så jag svängde förbi idag och plockade upp några flaskor av varje sort. Jag var positivt överraskad av båda sorter måste jag säga! Jag har visserligen inte jämfört sida vid sida med de starkare sorterna, men för att vara folköl från konsum så var dessa väldigt bra. Skönt att det blir lite ölvariation även i våra matbutiker!

  SvaraRadera
 2. provade trashy blonde folkölen till kvällsmaten häromdagen. fann den då - besk som fan. bättre i sin egen rätt?

  SvaraRadera
 3. Dessa två upptäktes av en slump även på hemköp i Helsingborg i helgen. En kul nyhet :)

  SvaraRadera
 4. Någon som vet en eller flera butiker i Stockholm som har dessa drycker?

  SvaraRadera
 5. De finns bland hos en del Willys- och Hemköpsbutiker här i Sthlm. Blev även tipsad om att det finns lambik hos en ICA-butik vid Hornstull, vilket innebär att den antagligen även finns på andra ställen. Kul att öl uppmärksammats även som folköl!

  SvaraRadera
 6. Konsum i Hallonbergen (Sundbyberg).

  SvaraRadera
 7. ICA kvantum i Värtan har båda två, samt några från Brill & Co.

  SvaraRadera
 8. Båda ölen hittades igår på Hemköp i Onsala!! Testade Trashyn som enligt mig är den i särklass bästa folkölen tillgänglig på marknaden.

  SvaraRadera