2010-09-05

Schweinsbräu Weisse

Sista recensionen från tisdagens session på De Klomp: Det blir ännu en öl som krögar-Take köpt med sig från semesterresan i somras och som vi delade på.

Herrmannsdorfer Schweinsbräu är en del av ett gårdsföretag sydöst om München som främst är inriktade på ekologisk svinuppfödning, men som även har matlagningskurser och ett värdshus med ett eget bryggeri där de brygger i fyra klassiska tyska ölstilar. En av dessa är en hefeweissen på 5,2%, Schweinbräu Weisse.

Vätskan är smågrumlig; färgen ljust brun. Det lilla skummet är gulaktigt.

Doften har tydliga toner av skumbananer. Jag anar också jästiga/jordiga dofter liksom en torr ton av gröna bananer.

Smaken är först torr med en del gröna banan-smaker. Fruktgodis, lite mineraler och en ganska torr rostad smak med inslag av smörkola. Eftersmaken är lite jästig och balanserad med en mycket lätt beska. Gröna bananer och bananskal i slutet.

Kolsyran är kraftig, den sticker lite i tungan. Vätskan är medelmjuk.

En god, lite rå och oväntat komplex hefeweissen.

Betyg: 3,8. Tillgänglighet: Köpt i Tyskland. Pris: Gåva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar