2010-05-09

Sierra Nevada-provningen


Igår var det Sierra Nevada-provning på De Klomp med "Gonzo" från importören Wicked Wine. Han inledde provningen med att berömma Linköpingsborna som kunniga och kvalitetsmedvetna ölkonsumenter (smicker!) och fortsatte att berätta om det Chico-baserade bryggeriets historia.

Här är lite reflektioner (och heltalsbetyg) på ölen vi drack och diskuterade:
  • Kellerwiess. Den nya kryddade veteölen, som jag tyckte var lite "Luxemburgsk" i stilen - någonstans mellan Bayern och Belgien med lätt kryddiga toner, framför allt av peppar. Ungefärligt betyg: 3.
  • Blonde Ale. En tråkig öl. Saknade kropp och karaktär. Ungefärligt betyg: 2.
  • Harvest Classic. Här är det humle som gäller - men genom användandet av färsk humle har man fått med alla tänkbara nyanser och toner som man kan tänka sig från de klassiska amerikanska humlesorterna. Ungefärligt betyg: 5.
  • Torpedo. Här poängterade Gonzo att det inte är en fråga om en double IPA, utan en extra humlad IPA och därmed en mycket besk öl, men inte extrem eller speciellt krävande att dricka. Efter Harvest kändes den dock aningen enkel, men det hade nog nästan alla AIPAor gjort. Ungefärligt betyg: 4.
  • Bigfoot. Sierra Nevadas barleyeine är i den amerikanska traditionen mer fokuserad på humlen än på malten. Den här kändes dock väl besk, spretig och, ja, omogen. Ungefärligt betyg: 3.

1 kommentar:

  1. Harvest Classic var en riktigt fin öl, och man kunde verkligen känna den "våta" humlen.

    SvaraRadera