2010-05-30

Mohawk Summer IPA

Äntligen får jag tid att dricka den här ölen. Eftersom den heter något med "sommar" i namnet så drack jag den på en lite kylslagen balkong samtidigt som jag läste fredagens namnsdagskryss. Det är viktigt med detaljer.

Den tredje amerikanska IPAn från bryggaren Stefan Gustavsson och Wicked Wine är bryggd hos Sigtuna Brygghus, har en alkoholhalt på 6,8% och heter Mohawk Summer India Pale Ale.

Färgen är varmt ljusbrun, vätskan ganska grumlig. Det två fingrar höga skummet är kompakt och varmvitt. En del skumrester på glaset.

Doften är ganska amerikansk. Frukt och Aromat/kött. Aningar av motorolja? Kola och lätt rostade toner. Torr med viss kropp. Anonyma citrusfrukter, lite metall. Den kändes lite trött och oinspirerad.

Smaken är balanserad med friska beska toner, äpplen. gräs och köttbuljong. Beskan går över, men ersätts fort av en ny med mer syrliga citrustoner (citronsyra?). Besk eftersmak med tydliga toner av grapefrukt. Ganska lätt kropp med en lagerlik maltighet. Grapefrukt i slutet.

Kolsyran är ganska kraftig, små mycket friska bubblor. Medelfyllig vätska.

Jag kan tänka mig att det här är en utomordentlig grillöl, den kommer nog att fungera perfekt ihop med rökiga marinader.

Betyg: 3,45. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga nyheter maj (lagersaldo). Pris: 32:80 för 500 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar