2010-05-11

Notiser XXXI


Green Lion Inn i Malmö håller tillsammans med Elixir Wine en Dansk Ölfestival 17-20 maj. Bland annat kan man köpa föreslagna eller egenkomponerade ölprovingspaket om 3 x 15 cl för 90-100 kr. Deltagande bryggerier: Djævlebrygg, Midfyns Bryghus, Hornbeer, Stensbogaard, Amager Bryghus, Raasted Bryghus, Indslev Bryggeri. Mer än 10 helt nya öl och ytterligare minst 80 danska brygder utlovas.

= = =

Nu kan man göra e-beställning till alla Systembolagets butiker. Det innebär att beställningssortimentet blir lite enklare att handla från... Jag hade själv gärna sett att man skulle kunna beställa även från det ordinarie sortimentet och de tillfälliga nyheterna nu när infrastrukturen finns. Får nog skicka ett mail och föreslå det till dem. Länk till e-beställningen.

= = =

Beer Expo, ölfestivalen i Linköping, kommer nästa år att hållas 8-9 april. Fyll i kalendern redan nu. Precis som i år kommer det att finnas förmånligt boende för långväga gäster.

= = =

På tal om att resa, ja. Vissa öl är "lokal vara" och finns bara i en eller ett par Systembolagsbutiker i närheten av bryggeriet. Beerwell har samlat ihop dessa svåråtkomliga öl i en lista, perfekt att ha med på semestern! Länk. Beerwell har för övrigt ytterligare utvecklat och förbättrat sin systembolagsagent så man kan se betyg på ölen och lite topplistor. Se och lär, Systembolaget.

5 kommentarer:

 1. Vad gäller e-beställning av det ordinarie sortimentet så tänkte jag samma tanke. Det svar jag fick då jag frågade i butik var dock att beställningssortimentet är "leverantörernas marknad" och därför medför mindre administration för respektive butik.

  SvaraRadera
 2. @Samuel F: Visserligen sant, men det kan ju bli ännu mindre jobb för butikerna om man beställer allt hemifrån. Nå, det ger sig väl.

  SvaraRadera
 3. @bark: Jag håller helt med dig, men det var hursomhelst det svar jag fick.

  SvaraRadera
 4. Nu, just som jag skulle skicka en fråga till Systembolagets kundtjänst hittade jag den här texten:

  "Varför kan jag inte beställa alla varor i Systembolagets sortiment?

  Vi utvecklar beställningstjänsten stegvis och har valt att börja med de varor som inte finns lagerförda i våra butiker."

  SvaraRadera
 5. @bark: Det låter ju lovande och som tidigare konstaterats borde det ju rimligtvis minska arbetsbelastningen för den enskilda butiken... kan man tycka.

  SvaraRadera