2010-05-13

Cambrew Angkor Premium Beer

Ibland får jag öl från de märkligaste håll. Som den här: Min mammas grannar hade under hösten semestrat i Sydostasien och tagit med sig ett par burkar öl för att jag skulle få recensera dem. Tackar, tackar!

Och efter ett par dagas småkrasslighet kanske det passar med något som mina fördomar säger är ganska lätt och enkelt? Från Kambodjas största bryggeri Cambrew kommer Angkor Premium Beer, en råfruktslager på 5,0 %. Jag tror att datummärkningen i botten av burken E1112100810 ska utläsas som att den är bäst före 10 augusti 2010.

Färgen är halmgul, ett lätt fräsande ljud under upphällningen resulterar i ett två fingrar högt mycket lätt vitt skum som inte lämnar några skumrester på glaset.

Doften är till att börja med ganska stark, men den mildras ganska fort. Kvar blir en söt maltig doft som får mig att tänka på billig långfranska. Lite rena beska toner liksom en lite vass sötma. Den känns inte helt fräsch.

Smaken är söt med lite grönsaker och lite... Vegeta-krydda i bakgrunden: Salt, natriumglutamat och örtkrydda. Dess maltsötma får mig att tänka på en långfranska som legat lite för länge. Lite rena kemiska beska toner i bakgrunden. Eftersmaken adderar lite torkade grönsaker, lite kemiska/konstgjorda beska toner och en växande alkoholsmak.

Kolsyran är mediumstark; de små bubblorna känns lite trötta. Vätskan är lätt utan att vara blaskig.

Tja, som väntat en tropisk råfruktslager som alla andra. Den blev lite bättre med lite kryddiga chips till, vad nu det säger.

Betyg: 2,45. Tillgänglighet: Burk köpt i Kambodja. Pris: Gåva.

1 kommentar:

  1. Jag drack denna öl på fat när jag var i cambodja, tyckte den var helt okej då. Men den tropiska värmen får väl nästan alla öl att smaka bra :) , ett plus var att den bara kostade en halv amerikansk dollar på fat.

    SvaraRadera