2009-06-27

Pub Vildanden stänger 2010Pub Vildanden i Lund, som jag försökte beskriva efter Ölfrämjandets årsmöte där i våras (länk) kommer enligt gårdagens Sydsvenskan att stänga sommaren 2010.

Sorgligt, såklart. Nu har jag bara varit där en enda gång men besöket gav helt klart mersmak med sitt breda ölsortiment, sina bra priser och sin tidskapsel-miljö. Passa på att åka dit och kolla läget medan tid är. Observera att de har sommarlov fram till mitten av augusti!

7 kommentarer:

 1. Mycket tråkigt om det blir nedläggning. Hoppas att de kan utverka att få vara kvar i lokalerna. Jag bodde visserligen på andra sidan stan, men tillbringade ändå ett icke oansenligt antal kvällar med öl och pizza på Vildanden under doktorandtiden i Lund. Och som du säger är det en pub med mycket personlighet, inte minst tack vare att man lyckats göra något bra av den egentligen mycket förfärliga 60-talsarkitekturen.

  SvaraRadera
 2. Det här har ju varit på gång i flera år som jag fattat det. Lokalerna är egentligen omöjliga att utnyttja vettigt och därmed omöjliga att ta ut vettig hyra för. Och det är alltid stor brist på studentboende i Lund.

  SvaraRadera
 3. Det förvånar mig inte att det varit på gång länge. Jag instämmer helt i det du säger om lokalerna, och visst behövs det utan tvekan fler studentbostäder i Lund, så visst förstår jag AFBs synvinkel. Det hindrar inte att jag tycker att det vore en stor förlust om Pub Vildanden försvann eller chanserade. Som pub på ett studentområde torde den vara rätt unik.

  SvaraRadera
 4. Enligt inofficiell inside information från AFB:s styrelse så har Vildandens pubs ägare redan satt igång och börjat leta nya lokaler, så själva pubverksamheten lägger förmodligen inte ner - puben kommer dock inte att ligga på Vildanden! Vore det inte kul om de behöll namnet, trots en eventuell flytt?

  Jag hopppas verkligen att puben lever vidare. Jag är i Lund några gånger per år, och ett besök på Vildandens pub är gjutet!

  SvaraRadera
 5. Ägaren lät ju i Sydsvenskans artikel lite tveksam till om han ville satsa för fullt i nya lokaler, men jag hoppas självklart att han vill det, om de nu inte får vara kvar i nuvarande. Det ska i så fall bli mycket intressant att se vart puben i så fall flyttar. En del av dess poäng är trots allt den avslappnade atmosfär som de rymliga, men ändå dunkla lokalerna ger (fast huvudpoängen är så klart det fina utbudet). Och det vore absolut kul om de kunde behålla namnet.

  SvaraRadera
 6. Vildandens Pub var vår ungdomsgård i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Fullt ös 7-dagar veckan, alltid nå´n som man kände var där. Och hur kultigt är det inte att inredning och möblemang är exakt samma fortfarande - 30 år senare!
  SVT:S Staffan Bengtsson och Göran Willis borde K-märka stället.
  Och allvarlit talat, vad är det för trams att offra puben och att lägga miljoner kronor på ombyggnad för att skapa ett par extra studentrum (det måste finnas nå´n annan lösning på att få fram dem)?
  Nå´n social inrättning för de stackars studenterna borde det finnas - är det tänkt att de i framtiden istället ska hänga på gatuköket "Aptiten"?
  Jätte mysigt!

  SvaraRadera
 7. Nu har Pub Vildanden gått vidare och det byggs lägenheter i lokalerna. Jag kan inte se att Marian startar upp någon annanstans men det låter ju bra. Någon sa att han ska ägna sig åt modellflygplan i framtiden. Jag hann med ett sista besök i våras, skrev om det här: http://godsvinet.radium.se/?p=695

  SvaraRadera