2009-06-09

Stora öl – små bryggerier!

En pressrelease om helgens möte och festival, jag klipper in den som den är eftersom jag tycker att de är värda all uppmärksamhet de kan få:

Stora öl – små bryggerier!

Den 13 juni samlas Föreningen Sveriges Småbryggerier i Eskilstuna för att hålla föreningens första ordinarie årsmöte. Nitton modiga småbryggerier samverkar för att värna ölkulturen i Sverige.

Samtidigt anordnas ölfestivalen ”Stora öl – små bryggerier” med öl från de deltagande bryggerierna. Här serveras över 50 olika sorters öl – ett unikt sortiment som erbjuds på samma gång under samma tak!

Föreningen Sveriges Småbryggerier bildades den 22 november 2008 och består nu av 19 svenska småbryggerier, som alla är små hantverksmässiga ölbryggare. Tillsammans producerar vi drygt 2,7 miljoner liter öl varje år – en droppe i det skummande ”öl-havet” – ändå sysselsätter vi nästan 50 heltidsarbetare.

Vi är engagerade och dedikerade öl-älskare, som vill erbjuda ölkonsumenten ett bredare utbud av ölsorter – ett alternativ till det slätstrukna och enformiga sortiment som är vanligast förekommande på Sveriges pubar och restauranger.

Ölfestivalen går av stapeln i f d Vapentekniska muséet på Faktoriholmarna, där numer Eskilstuna Ölkulturs egna microbryggeri inryms. Festivalen håller öppet kl 15-23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar