2009-03-12

Vi har en bit kvar...


Mc Donald's i Sky City Arlanda har just som första restaurang i den svenska kedjan fått utskänkningstillstånd. Mest för att de är en del av en food-court som har tillstånd verkar det som. Svenska Dagbladet intervjuar restaurangchefen i denna notis:

Vilken ölsort går bäst till Big Mac; lager, ale eller stout?
– Jag är själv så dåligt inläst på öl, jag vet faktiskt inte vad det är för skillnad. Jag har heller aldrig druckit öl med Big Mac, men jag kan tänka mig att en vanlig bitter går bra. Eller ta ale förresten, det tror jag blir jättefint ihop.

Nivån är... lägre än här på Ofiltrerat. Men han försöker ju i alla fall.

Frågan är dock inte helt ointressant. Big Mac. Kött, vitt bröd, sallad, gul lök, specialdressing (som är mycket lik en remoulad), ost. Vad dricker man till en sån? En försiktig hefe weissbier? En maltig lager med inte allt för mycket humle (Uppsala)?

16 kommentarer:

 1. Det er i det hele tatt et dårlig øltilbud på Arlanda. Jeg tor Carlsberg har fullstendig monopol. Så det blir vel lys lager på McDonalds også.
  Jeg har drukket OK pilsner på McDonalds i Tyskland.

  SvaraRadera
 2. är ingen riktig öldrickare, men tycker idén om en nischad ölblogg är helfestlig :)

  SvaraRadera
 3. "jag kan tänka mig att en vanlig
  bitter går bra. Eller ta ale förresten, det tror jag blir jättefint ihop."

  Det tycker jag ändå var ett positivt svar! :)

  SvaraRadera
 4. Pils till burgare?
  Bör väl finnas en MacÖl?

  SvaraRadera
 5. Jag har druckit öl till burgaren i Spanien, minns inte vad den hette men det var en lättdrucken lager.

  Det var 35 grader i skuggan, vi hade precis landat och jag LOVAR att den ölen gjorde sig grym till burgaren, speciellt i den temperaturen..

  SvaraRadera
 6. Jag har druckit Avenyn Ale till hamburgare på Bishops och det tycker jag är en underbar kombination! :)

  SvaraRadera
 7. Happy Meal enligt tallriksmodellen, och öl på fat? ; )

  SvaraRadera
 8. Det blir nog Pripps blå. Donken kör väl fortfarande med deras lättöl?

  SvaraRadera
 9. Personligen tycker jag att stout funkar till allt. en det är ju jag det.

  SvaraRadera
 10. En god amerikansk ale, t ex Red Seal eller SNPA, är utmärkt till hamburgare. Fast det ska ju egentligen vara en *riktig* hamburgare, snarare än BigMac...

  SvaraRadera
 11. Tomas: Helt klart, Red Seal är ett perfekt hamburgeröl. Kanske väl dominerande i samken mot den ganska milda burgaren?

  En Guinness kanske? Dags att köpa hem en back blandat, ett 20-pack Big Mac och genomföra en episk provning?

  SvaraRadera
 12. Pilsner Urquell till burgaren alla gånger. Det är kanske som sådant inte det Högsta, men det funkar utmärkt till många sorters käk. Tycker jag.

  SvaraRadera
 13. Bark: Ja kanske det. Därför blir det nog den mildare SNPA till den lite mesiga Macburgaren. Däremot drack jag en Red Seal till en bit stekt oxfilé och fuskklyftpotatis igår, eftersom sambon inte vill öppna en flaska rött. Det var en strålande kombination!

  SvaraRadera
 14. @bark Det här tycker jag med anledning av tidigare blogginlägg med länk till Plopp/Center-funderingar är en självklar synergi-chans mellan Ofiltrerat och Fastfoodlovers!

  Vad har McD i ölväg? Vad av det passar bäst? Och vad BORDE de ha i ölväg till hamburgaren?

  (P.S. Själv går jag s m s häruppe "kroken" runt McD, och lär i valet mellan pannbiff-med-bröd-försäljarna på Arlanda trots ölutbudet fortsätta att välja Max då snabbmatsbehovet undatagsvis tar överhanden.)

  SvaraRadera
 15. Per-Gunnar: Jag har för mig att Max Arlanda blev utsedd till "Världens bästa flygplats-snabbmat häromåret".

  SvaraRadera