2009-03-18

Systembolagets tillfälliga nyheter maj 2009

2 maj kan vi se fram mot det här:

Namn, alkoholhalt, storlek, modul ("kvotgrupp"), antal, pris
Allt som allt tycker jag att det är en godkänd försommarblandning. Personligen saknar jag nägra lättdruckna britter, men det vet ni väl redan. Och var är Grebbestads Lunator? Senare tillägg: Den kommer nog i höst.

19 kommentarer:

 1. Finns det inga regler hos systembolaget om att det ska finnas ett bryggeri bakom ett namn. Galatea som ger ut arboga produkter är ju inget bryggeri. Och Arboga då det fanns ett bryggeri gjorde vad jag vet ingen Maj bock. Tycker synd om mikrobryggerier som borde kunna få in sina produkter. Vad hände med Grebbestads Majbock, den vart god förra året. Vem brygger för Galatea?

  SvaraRadera
 2. Ah, Schneider (och brooklyn) Hopfen Weisse och Smörpundet ser ju riktigt roliga ut! Mycket bryggerisamarbeten på bolaget nu med dobbel ipan, tripeln, sahtin, den här och säkert ett gäng till som jag missat.

  Tack för en grym blogg för övrigt, kikar in med jämna mellanrum, men har inte kommit mig för att skriva något innan :)

  SvaraRadera
 3. Låter ju som några intressanta grejer iaf :) Skulle det inte komma något från Jolly Pumpkin också? Lär väl vara mitt-i-månaden-nyheter iofs ...

  SvaraRadera
 4. Smörpundet Porter och Schneider Hopfen Weisse blir det ju att köpa en drös av iaf. Lysande öl!

  Ganska lagom release oxo...ekonomiskt sett :) Speciellt med tanke på att det är ölfestival i köpenhamn samma månad :)

  SvaraRadera
 5. Ingen IPA (igen!!!)

  SvaraRadera
 6. Jo, Baggen, Schneider/Brooklyn Hopfen Weisse blir och Fatlagrad Smörpundet blir det definitivt att bunkra upp av (Fatlagrad Smörpundet har jag varit väldigt nyfiken på, då den har sjukt högt betyg på ratebeer...). Sedan verkar den där franska ölen rätt bra faktiskt... och den spanska witbieren har hyfsat betyg så det lär kanske vara värt att köpa. Borde vara en riktig sommaröl iaf :)

  SvaraRadera
 7. Valet mellan maibock-ölen från Einbcker och Arboga för samma pris känns som ett av mitt livs svåraste val.

  SvaraRadera
 8. Anonym: I alla fall tidigare har Carlsberg Sverige bryggt åt "Three Towns Indipendent Brewers". Jag tror det var en del av sammanslagningen av Pripps/Carlsberg/Falcon att de skulle sälja av med några varumärken för att inte bli för dominerande.

  SvaraRadera
 9. Är det Brooklyner-Schneider eller Schneider-Brooklyner som gäller? Det är tydligen två olika öl om jag har förstått det rätt.

  SvaraRadera
 10. Fatlagrad Smörpundet känns spännande. Men som du sa, var är de engelska ölen? Skulle inte vara fel med några riktigt bra bottle conditioned bitters och porters från UK. Det finns ju så mycket mer än Shepherd Neame, Wychwood och Fuller´s.

  SvaraRadera
 11. Hans: Det är den som bryggts i Tyskland som kommer hit. Av misstag var det fel länk i min text en stund igår.

  SvaraRadera
 12. Bark: Lunator brukar väl komma på hösten? Förra året har jag för mig den kom i augusti/september någon gång iaf. :)

  Hoppas det är fatlagrad smörpundet då iaf, så den inte bara är lagrad på flaskan.

  SvaraRadera
 13. Fredirk K: Du har ju helt rätt, Lunator bryggs ju på vårvintern och säljs på hösten. Det var nog egentligen deras Majbock jag tänkte på.

  Jag tror att det är den icke fatlagrade Smörpundet som kommer att säljas, jag kan inte tänka mig att de har fat nog att lagra så här mycket.

  SvaraRadera
 14. bark: Jo, du har nog rätt nu när jag tänker efter. Läste "lagrad" och började automatiskt tänka på den fatlagrade... men då är det nog bara den vanliga lagrade portern från 07 då :)

  Och ja, det var nog majbocken du tänkte på. Lunator bryggs visserligen den första fullmånen, men lagras väl ytterligare en tid, antar jag? Tråkigt att inte majbocken kommer i alla fall. Förstår inte varför det kommer öl från Arboga istälelt :/

  SvaraRadera
 15. I beställningssortimentet finns även den vanliga Smörpundet Porter, och först nu ser jag att det inte är kollikrav på den. (Eller inte längre? Jag har för mig att det var kollikrav när jag senast kollade.) Det underlättar ju om man vill jämföra de två versionerna.

  SvaraRadera
 16. Jag har mailat nynäs och frågat vilken version det är de ska släppa men det låter osannolikt att de skulle släppa över 2000L fatlagrad porter.

  SvaraRadera
 17. Fick svar från Nynäs.

  --
  Denna Smörpundet Porter har bryggts under 2007 och har sedan lagrats på ståltank 12 månader vilket har utvecklat den på bästa sätt.

  Med vänliga hälsningar

  Tony Magnusson
  --

  Trist men lite väntat.

  SvaraRadera
 18. Baggen, jag håller med dig! Verkligen trist att ett bryggeri släpper en porter dom lagrat i 12 månader. Vi borde tipsa dom om att brygga blaskig lager istället som kanske behöver ligga 5 dagar på tank? Nog skrivet nu skall jag korka upp en Corona... (C;

  SvaraRadera