2009-03-26

Lite smånyheter

Nils Oscar Company har börjat blogga. Länk.

Wicked Wine ska under "mars-april" få in Sierra Nevada Torpedo IPA. Oklart om det bara blir till krog eller även på Systembolaget. Hos denna butikskedja finns redan Sierra Nevada Pale Ale som får priset sänkt från 22:90 till 22:50 den 2 april.

Ølbutikken i Köpenhamn har just, som enda butik, fått in årets laddning av kultölen Cantillon Blåbær Lambik. Shoppa er lyckliga!

Nästa lördag, 4 april, arrangeras årets svenska mästerskap i hembryggning i Bromma. Läs mer hos Svenska Hembryggarföreningen. Jag har aldrig varit på ett sådant arrangemang, men av de öl som vunnit och sedan brygts kommersiellt har jag blivit riktigt imponerad.

Undrar om man hinner recensera en öl i kväll?

5 kommentarer:

 1. Jag köpte den allra första Blåbär från batch 4, lite småstolt på ett fånigt vis huhu. Inte hunnit sätta på etikett än, bröt första kartongen :) En liten raritet om man ska vara den som är den. Får köpa en till, helst med etikett då!

  SvaraRadera
 2. SM kan jag verkligen rekomendera. Jag har visserligen bara varit på ett SM förrut men hembryggarfestivalerna brukar vara riktigt trevliga :)

  Måste också säga att man blir lite avundsjuk på syd-svenskarna som har nära till Ölbutikken. ;)

  SvaraRadera
 3. Åh, Blåbär!

  Om någon Stockholmare tänkte ta sig en tripp ner till Köpenhamn får de gärna plocka med sig en flaska eller två av Blåbärslambiken till oss på Skumgardiner :D

  SvaraRadera
 4. JAg har ju druckit Alkemisten från Hantverksbryggeriet. Undrar hur lik den är Cantillon-varianten? Jag minns den som "har otential men borde kunna bli bättre".

  SvaraRadera
 5. Jag fick smaka årets vinnare hos Robert Bush, en ale som bryggdes på Grebbestad. Grymt god, den kommer tydligen att finnas på SM

  SvaraRadera