2009-03-24

Mina äventyr i Lund del III

Utsikt från hotellrummet. Känn storstadspulsen!

Egentligen hände inte så mycket att skriva om på söndagen. Sovmorgon. Shell-frukost. Promenad in till Lund. Strövande.

Och så det jag vill berömma: Lunchen blev det som flera av er rekommenderat i kommentarerna: En hamburgare på Viggo, ett litet ställe alldeles vid stationen.

Jag brukar tycka att jag är bortskämd med de hemlagade hamburgarna på Stångebro Gatukök i Linköping, men det här var mycket bättre. Ur den jättelånga menyn valde jag en vars namn jag inte minns, men den innehöll förutom en rejäl bit fin färs och finhackade grönsaker en klick mangoraja-dressing och jalapeñons. Tillsammans med pommes och vitlöksdipp och 60 cl Hof blev det precis vad jag behövde för att vakna till liv, för omkring 130:-. Rekommenderas!

Sedan turistade jag på Kulturen och Domkyrkan. Och åkte hem.

1 kommentar: