2009-03-19

Danskt i påsk i alla fall

Jag har tidigare gnällt över bristen på danska påsköl. Så får jag ett pressmeddelande från Carlsberg Sverige där de berättar att årets Falcon Påskbryggd (nu med ny etikett) inte bryggs i Falkenberg som man kunde tro av namnet utan just i Danmark.

Mina förväntningar på den ölen höjs dock inte direkt av detta.

Är det första gången som en Carlsberg Sverige-öl bryggs på andra sidan sundet?

3 kommentarer:

 1. "Är det första gången som en Carlsberg Sverige-öl bryggs på andra sidan sundet?"

  Nix det kan jag inte tänka mig. Tror inte att Falcon har kapaciteten att brygga all Prippsöl. Detta kanske är första steget för Carlsberg att även lägga ner falcon och flytta all produktion över sundet.

  SvaraRadera
 2. Otroligt nog sjönk mitt intresse för Falcon ytterliggare efter denna information, trodde inte det var möjligt. Enda intressanta med Falcon som kvarstår nu; ska de äntligen sluta trycka naziörnar på sina flaskor och burkar?

  SvaraRadera
 3. Hehe... ja, Falcon har aldrig intresserat mig (eller ja, när började dricka folköl för några år sedan var det iofs något man höll som "favorit" ett tag...). Men jag måste säga att jag gillade Gammelbrygd i julas ändå. Riktigt trevlig för att vara en mörk lager.

  Men som sagt.. tråkigt att det inte kommer någon dansk påsköl, särskilt när det görs så mycket.

  SvaraRadera