2009-03-07

Fredagkväll på De Klomp II


Igår kväll var jag igen på De Klomp.

Men jag var där för att fira en vän och kollega som fyllde år. Så jag hade bestämt mig för att inte förstöra stämningen med att sitta och recensera. Fast en och annan öl blev det. Födelsebarnet fick inte tårta men väl en Samuel Smith Organic Strawberry Fruit Beer serverad i ett Tripel Karmelit-glas. Mer feststämning än så blir det inte!

Vad drack jag för gott då? Ett par Oppigård Pale Ale med humle nog att kalla sig IPA om den hade velat. Hmm, den hade jag visst inte recenserat. Humle fanns också i Anchor Liberty Ale. Mer rostad malt hittade man i Hantverksbryggeriet Sotarn.

Och så Hell. Den här gången var den betydligt bättre än i våras, men kanske inte riktigt så bra som den var för 5-7 år sedan. Eller så är det jag som förändrats? Hoppas att det går att övertyga Take/Tess om att ta in ett fat Jämtlands IPA.

Och just som jag bestämt mig för att det var bra för kvällen så tog bordsgrannen AC in en Samuel Smith Nut Brown Ale. Hoppas det finns kvar när jag kommer dit nästa gång.

Senare komplettering: Jag missade ju kvällens clou: Vi delade på en flaska Gouden Carolus Carolus D'Or - Cuvée Van De Keizer från 2006. En verklig upplevelse för 50:-, även om jag sippade en och annan skvätt förra veckan.

3 kommentarer:

  1. Och sen knäckte vi en flaska Cuvée van der Keizer 2006! På sex pers blev den riktigt prisvärd.

    SvaraRadera
  2. Samuel Smith Nut Brown Ale är en riktig höjdare. Verkar vara ett rätt trevligt ställe det där.

    SvaraRadera
  3. Måste säga att De Klomp låter som ett riktigt toppenställe. Måste komma ihåg att besöka det om jag är i Linköping.

    SvaraRadera