2009-03-02

Efter Chokladfestivalen - söndagen


Foto: Emma Hernell

Det blir nog att fortsätta lite om lördagen. Natten spenderades nämligen inte med sömn utan med att spela melodifestivallåtar på RFSL Linköping, något jag gör någon gång ibland. Folk kom sent och gick sent. Jag var väl i säng ungefär 05:00.

Klockan ringde 8:45. Jag hade ont i hela kroppen, mest i ljumskarna. En värktablett och upp på cykeln för en god och närande frukost på McDonalds. Kring tio var jag åter på Cloetta Center, där gårdagens kö var borta.

Över huvud taget var det lugnare än i lördags, ja nästan avslaget. Jag fortsatte prata om kejsaröl och Duchesse De Bourgogne, vilket ju inte är så svårt. En och annan fruktöl fick besökare att tycka "åh, det här smakar ju inte öl", för övrigt en vanlig reaktion.

Något hade dock hänt med Chocolate Tom under natten. Ölen som i lördags var mjuk, söt och len som en kopp mjölkchoklad. Men idag var den plötsligt lite vass, syrlig och helt utan kropp. Sju flaskor provades ur olika flak, alla var mer eller mindre konstiga. Visserligen var de från samma batch, men att alla skulle bli infekterade samtididigt? Kanske. Vi får se vad som händer med dem.

Sista timmen var väldigt långsam, men arrangörerna sprang omkring och såg till att ingen packade ihop i förtid.

Så blev klockan fem. Och vi insåg hur mycket öl Take tagit med. Av 30 fat hade det gått åt knappt 2½. Av flaskorna hade vi kanske kvar 95% av det som packats upp i fredags. Det var bara att packa ihop. Någon gång kring halv sju vinglade jag ut, fullständigt utmattad.

Hem. Dusch. Mat. Sömn.

Och måndagen har spenderats med sömn, ölköpande, ölfoto, sömn, bloggande. Snart mer sömn.

2 kommentarer:

  1. Jag ångrar faktiskt att det inte blev någon mässa för mig, öl och choklad är en fin kombo, men folkmassar brukar jag inte gilla vidare... Nästa år kanske. Om klompen finns där då också vill säga, bara choklad vet jag inte riktigt...

    SvaraRadera
  2. Undrar vad jag tittar på så intensivt på första bilden? Där stod det ju bara ett tomt bord.

    SvaraRadera