2009-03-28

Och så ytterligare lite från De Klomp

Jag var alltså förbi De Klomp tidigare i kväll. Lite nytt och onytt från krögaren fick jag med mig.

Öllistan på hemsidan uppdateras inte som den ska. Ingen verkar just nu veta varför, men jag tycker att det är ganska dåligt: Ingen information är bättre än felaktig information.

Förutom de två öl jag recenserat idag ville jag gärna ha en god engelsk IPA. Det hade de inte, hade jag varit där igår hade jag kunnat få tag i Samuel Smith India Ale. Asch.

Fast jag fick en annan välhumlad sak i stället: Oppigårds Spring Ale från fat, som smakade ännu mer estrar och frukter än flaskvarianten. "Luktar som ett sminkbord" tyckte sambon. "Jättegott" tyckte jag.

Vi pratade vidare om att en ny krog är på gång i Linköping: The Pitcher ska öppna i lokalerna där O'Leary's tidigare huserade i. Det verkar om man tittar på hemsidorna som koncepten är snarlika och att ölen kommer från Carlsberg-koncernen. Kanske inte direkt något ställe jag kommer att bli stammis på. Men vi får se.

När vi var på väg ut frågade Take om jag hört att öl-kylrummen nu byggts. Det hade jag. Och nu fick jag också titta runt i källaren. Två rätt stora välisolerade rum kommer att kyla ölen till rätt temperatur (zonindelning kommer att ske) och varje fat kommer att få individuellt gastryck från kolsyra eller blandgas. Helt rätt tänkt!

Det här innebär också att "mittpumparna" i baren kan kopplas in och att de pallar med fulla fat som bara ligger och väntar kan kopplas in. Och det var minsann en hel del godsaker, både från Belgien och Sverige!

1 kommentar:

  1. Jag är såååå sugen på detta ställe!
    Kul att det har kommit ett nytt hak till Linköping med bra öl. Synd i det här fallet bara att jag bor i Motala.
    Får ta bussen en dag...

    SvaraRadera