2007-12-05

Rykten inför 2008

Jag har stundtals så smått börjat fundera över vilka nyheter som kommer i januari.

Och så inser jag lika fort att det inte kommer några nyheter i januari.

Men det finns redan rykten och spekulationer om vad som kommer i det tillfälliga sortimentet... Kopparbergs sägs ha skapat en Zeunerts Ale och något slags Mariestads-märkt lager från Spendrups verkar också vara på gång.

Uppdatering 2007-12-07: Jag lägger till de mer eller mindre osäkra rykten jag snappat upp bland kommentarerna här... Men ta det för vad det är.
 • Zeunerts Ale och Mariestads ??? kommer troligen vid "fasta släppet" i april.
 • Slottskällan ska åter sälja sin Strong Ale. Man kan tänka sig att den är årgångsmärkt och numrerad. Och så nämns en Decennium vad nu det kan vara. Vilket väl är en öl för att fira deras första 10 år (tiden går fort när man har roligt, jag minns mina Uppsala-bekantas utrop över Vit och Blond från den tiden).
 • Sierra Nevada Celebration Ale sägs komma hit i februari.
 • Left Hand Goosinator och Samuel Adams monumentala Utopias börjar säljas nu på torsdag (2007-12-13)
 • Brooklyn East India Pale Ale kommer till beställningssortimentet under de närmaste månaderna

10 kommentarer:

 1. Jag blev lite smått förtvivlad när jag insåg att jag skulle få vänta till februari för nästa nyheter. Men den som väntar på nåt gott säger man ju.
  Zeunerts Ale har jag provat en gång, den lokala pizzerian här i mitt område har den faktiskt. Men vad jag minns, så var den inget speciell. Lite rödbrun-aktig och kändes mer som någon sorts lager än ale. Men som sagt minns jag inte så noga.

  Mariestads Påskbrygd är något jag ser fram emot oerhört mycket, den är ruggigt god! Men det är väl inte den de redan lanserar :)

  Slutligen, Systembolaget Nordstan ringde mig nyss och det var inte "privat nummer".
  De ville dock meddela att mina backar med Brooklyn East I.P.A. och Sierra Nevada I.P.A. kommit :)

  SvaraRadera
 2. Sierra Nevada Celebration ale kommer till bolaget i februari enligt wickedwine som importerar SN till sverige. Den kan vara intressant.

  SvaraRadera
 3. Har också klurat lite på vad som dyker upp härnäst. I lanseringsplanen frågar de efter dels en starkare lager samt en dansk ale/porter/stout. När det gäller det danska blir det kanske något ur galateas sortiment.

  Zeunerts & Mariestad kommer nog vid den fasta lanseringen i april.

  Lite synd att det är så få ölsläpp på bolaget. I år togs Julisläppet bort och nästa år blir det inga nyheter i December. "I december koncentrerar vi oss på att sälja julöl, så då har vi inte några öllanseringar". Så står det i lanseringsplanen.

  SvaraRadera
 4. Baggen: Sierra Nevada Celebration Ale kom ju redan i decembersläppet? Eller?

  Dubbelkollar...

  Nähä, det var ju Anniversary Ale.

  SvaraRadera
 5. Dempa: Den kan inte vara sämre än Caledonian Cramy Ale i alla fall...

  Broklyn East IPA låter som... kalas. De har en bra maltig smakbas i sina öl.

  SvaraRadera
 6. Brooklyn east ipa är väldigt mumsig. Den borde ingå i systemets grundsortiment.

  SvaraRadera
 7. Brooklyns East India Pale ale kommer att ingå i Systembolagets beställningssortiment från och med Våren 2008. Enligt min källa på Carlsberg Sverige.

  Och Sierra Nevadas Celebration är sjukligt god! Även den en IPA med lite härlig twist.

  SvaraRadera
 8. Alla nyheter i december har inte dykt upp ännu!

  11659 Goosinator Doppelbock Lager USA Flaska 750 ml (128.80) 96.60 C

  11000 Samuel Adams Utopias USA Flaska 710 ml (1714.08) 1217.00 C

  Dessa börjar säljas den 13:e december enligt systembolagets sajt. Utopia är helt ointressant för mig pga av det sinnesjuka priset men jag ser verkligen fram emot att testa Goosinator Doppelbock!

  SvaraRadera
 9. Slottskällan kommer med Strong Ale och Decenium...

  SvaraRadera
 10. Nu ligger listan uppe på BKWine.

  Chimay blå '99 kan bli kul. Den 2001'a jag köpte på bolaget var gruvligt korkskadad, men det slipper man ju med de små flaskorna.

  SvaraRadera