2007-12-29

Meantime India Pale Ale

Ännu en "historisk öl" från entusiasterna på Meantime. Denna gång India Pale Ale som de tycker borde smaka som den gjorde i början på 1800-talet, då stilen skapades.

Färgen är mässing med en ton av orange. Ölen är efterjäst på flaska, men vätskan är ändå klar. Det fingertjocka fina skummet lämna inga spår på glaset.

Doften är laddad med rejäla mängder humle (Fuggles och Golding enligt etiketten). Lätt syrliga toner blandas med frukter och söt smörkola.

Smeken är fatlagrad med en hel del fruktgodis, bananer, aprcot brandy och marsipan. Inte alls så bitter som jag trott. Men var är alkohol? Inte märks den av i smaken i alla fall. Eftersmaken har toner av fruktgodis och exotisk fruktsallad med fikon och russin.

Kolsyran är kraftig, vätskan är lagom mjuk och aningen tjock.

En intressant och annorlunda IPA. Jag anar att den skulle blivit ännu bättre efter ett par år i källaren.Betyget blev A- excellent eller 4,3!

1 kommentar:

  1. Fyra flaskor av denna står i källaren sen senaste englandstrippen - om ni hamnar i Greenwich utanför London rekommenderar jag "Greenwich Union" som tillhör Meantimes pubnät. Vill man köpa med sig några flaskor av deras IPA så rekommenderar puben glatt att man ska gå till ostaffären 75m bort, eftersom de säljs till halva priset där...

    Puben har dessutom bra mat och trevlig stämning, vilket inte heller är fel!

    Brak: Får du tag på Meantime i Sverige?

    Öl är hälsa! Hälsa ofta!

    SvaraRadera