2007-12-15

Left Hand Snow Bound Winter Ale

Det skrivs för lite om öl på den här bloggen: Dags att skriva om öl på den här bloggen! Och det blir ännu en öl från Left Hand; Snow Bound Winter Ale, som på etiketten beskrivs som "Ale Brewed with Honey and Spices".

Färgen är djupt brunröd. Det stora skummet sjunker med ett fräsande ljud till en fingertjock skumkrona som är beige och kompakt. Vätskan är klar.

Doften är kryddig och lite söt med toner av färskt trä. Bland kyrddorna noterade jag ingefära, kardemumma, kanel, honung, sandelträ och lätta toner av rödvin, jäst och senap(?).

Smaken är mycket kryddig och lite söt. Förutom de nyss nämnda kryddorna fanns toner av bergamot (Earl Grey-te), och lite syrliga toner av citron. En fin diskret bitter smak finns, liksom lite honung. Medelstor kropp. Den värmande eftersmaken har en trevlig blandning av julkryddor och en balanserande bitter smak. Alkoholen (8,6%) märktes inte alls.

Kolsyran är medelstark; små bubblor. Vätskan är ganska krämig och tjock.

Om man med "julöl" menar något som smakar som ett helt julbord så är det här nog det närmaste man kommer (kanske i sällskap med Underlig Jul). Jag gillade den i varje fall och gav ett betyg på 3,85.

Soundtack: Björk "Hunter" (1997), Pet Shop Boys & Dusty Springfield "What Have I Done To Deserve This (Extended mix)" (1987), the Corrs "When He's Not Around" (1998), Fatboy Slim "Star 69" (2000), Eddie Meduza "Torgnys svettiga ansikte" (1980), Sator "Heyday" (1992), Kraftwerk "Neon Lights (London)" (2005), Bee Gees "One" (1989), Al Caiola "Experiment in Terror" (1963).

2 kommentarer:

  1. Blygsamma 3.85 alltså. Jag tror nog jag skulle ge den högre betyg iofs :) Det får helt enkelt bli en recension nästa gång jag inmundigar den :)

    SvaraRadera
  2. Okej då, lite snål kanske jag var.

    SvaraRadera