2007-12-10

Bishops Arms husöl

När jag tittade igenom Shepherd Neames öl hittade jag Bishops Arms House Ale, som lanserades med stor stolthet under de första månaderna 2007. Det skulle bli den svenska pubkedjans alldeles egna öl; en lättdrucken engelsk bitter som var tänkt att bli en inkörsport till överjäst öl för lagerdrickarna. Det skulle också bli en exklusiv öl från ett stort engelskt bryggeri för att visa hur stora och seriösa Bishops Arms var.

Dock var det den tråkigaste av ölen från Shepherd Neame jag druckit, dess brist på karaktär resulterade i det relativt låga betyget 2,9. Så när den lika hastigt försvann från kranarna var det väl ingenting jag reagerade på. Förrän nu, då. Å andra sidan lämnade det en ölpump till gästspel från mikrobryggerierna, som dök upp ungefär samtidigt.

Samma sak verkar ha hänt med Bishops Arms House Lager och Bishops Arms Dark Lager, som bryggdes av Ahlafors Bryggerier 2004-2005. De hittade jag aldrig på krogen. dock.

6 kommentarer:

 1. Apropå Ahlafors så drack jag min första öl från det bryggeriet nu i fredags på the Rover.
  Den hette Ahlafors ljusa, och var inte helt otippat en lager.

  Det var dock en rejäl besvikelse. Den hade en rejäl bismak av något jag och mina kompisar inte riktigt kunde sätta fingret på, men det närmaste vi alla kände igen den som var bokstavligt talat SUR DISKTRASA.

  Inte ens bartendern tyckte om den, han tyckte också den smakade sur disktrasa. Har annars fått för mig att dessa bartendrar alltid hyllar det de har på tapp.

  SvaraRadera
 2. Ölen var alltså uppenbart skadad. Ni fick givetvis byta den mot något annat?

  SvaraRadera
 3. Ahlafors har jag faktiskt inte druckit (eller i alla fall inte recencerat något) från. Hm.

  SvaraRadera
 4. Bishops Arms House Ale finns kvar i kranarna här i huvudstaden. Tycker nog inte att den är så dum.

  Tack för en mycket trevlig webbplats! Jag kollar dagligen.

  SvaraRadera
 5. Jag är inte så säker på att den var skadad? Det slog mig faktiskt aldrig att så kunde vara fallet!

  Speciellt då bartendern själv höll med om att den var "äcklig". Hmm.

  Någon som provat Ahlafors ljusa här som kan ge lite klarhet i det hela?

  SvaraRadera
 6. Att en öl är "den tråkigaste från Shepherd Neame" är ju med en relativ skala inte så illa. :)

  Intressant att höra att den finns kvar. De fick väl kranbrist här nere.

  Om skadad öl på krogen kan jag skriva en hel del. Och det ska jag nog göra. Det kommer att bli trivia på bloggnivå!

  SvaraRadera