2007-12-09

Cerveceria Paceña

Plötsligt dök kollegan Kjell upp på mitt arbetsrum. Han hade med sig en burk boliviansk öl som han köpt på en resa (i Spanien?): Paceña från Cerveceria Boliviana Nacional S.A.

Men... Någonting stämmer inte. Doften är lite unket söt och färgen är mycket ljust gul. Och det hade väl varit i sin ordning för en öl med råfrukt i, men vätskan var lätt grumlig. Detta, plus att det flöt omkring lite vita flagor av någonting i vätskan gjorde mig skeptisk. Det här hade varit fullt acceptabelt hos en mikrobryggd bitter ale - flak av den typen ska kunna vara rester av ymninga humletillsatser. Men i en makrobryggd råfruktslager?

Min tveksamhet blev än större när jag såg att bäst-före-datumet var juni 2006.

Jag fegade ur! Det är väl småkul att dricka en öl från ytterligare ett land (jag är uppe i 35), men risken att vända upp och ner på magen i en halv vecka uppvägde inte nöjet att dricka en råfruktslager.

1 kommentar:

  1. du måste dricka en riktig paceña "HUARI" skulle vara det bästa i din blogg och din mun.

    SvaraRadera