2007-12-18

Min topp 10 de senaste åren

Jag blev häromdagen tillfrågad av en kollega "Kan du inte lista de bästa öl du druckit?". Och det är ganska lätt att göra eftersom jag recenserar dem på en site som kan lista mina recensioner efter poäng.

Att tolka resultatet är kanske inte lika enkelt. Visserligen brukar jag förvåna mig själv genom att ge nästan identiska betyg till samma öl som jag skrivit om vid olika tillfällen, men det finns ändå alltid ett "daller": Har jag varit extra glad när jag skrev recensionen? Var jag trött och sur? Var det på en rökig restaurang? Hade jag druckit något fantastiskt innan? Och så vidare. Så det här är en lista som blir mer subjektiv än man egentligen kan tänka sig. Men jag lovar att alla ölen är bättre än medelmåttiga!

Reservation: Det brukar alltid bli konstigheter när jag klipper in html-tabeller i bloggen. Vi får se hur det går den här gången.

Beer NameBreweryStyleServingABVRating
Drie Fonteinen Oude GueuzeBrouwerij Drie FonteinenGueuzebottle6.004.9
Gouden Carolus Noël / ChristmasBrouwerij Het AnkerBelgian Strong Dark Aleon-tap10.504.9
DeuS (Brut Des Flandres)Brouwerij BosteelsBière de Champagne / Bière Brutbottle11.504.75
HSB (Horndean Special Bitter)George Gale & Company LtdEnglish Bitterbottle4.804.75
La Fin Du MondeUnibroueBelgian Strong Pale Alebottle9.004.75
Saison DupontBrasserie Dupont sprlSaison / Farmhouse Alebottle6.504.75
Young's BitterYoung & Co's Brewery PLCEnglish Bitterbottle3.704.75
Jämtlands JulölJämtlands Bryggeri ABWinter Warmerbottle6.504.65
Nils Oscar Kaffe Casken!Nils Oscar Bryggeri & Bränneri ABMilk / Sweet Stoutcask6.504.65
Jämtlands PostiljonJämtlands Bryggeri ABExtra Special / Strong Bitter (ESB)bottle5.804.6


Jag är själv lite förvånad över vilken vidd det är, både geografiskt och stilmässigt. Att det är fler öl på flaska än på fat/cask känns inte konstigt: Det är lättare att få ett djupare intryck hemma än på krogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar