2007-12-23

Dugges Avenyn Ale

Första ölen från Dugges som jag köpt på flaska - nu när buteljeringsmaskinen är igång hoppas jag att få köpa den via Systembolaget i sinom tid. Men den här Avenyn Ale kom från Bishops Arms i Linköping - som ryktas ha haft julölen Rudolf på fat tidigare i veckan. Ack ack... Det är synd om mig!

Färgen är bärnsten; vätskan är nästan klar. Den stora skumkronan är hård och kompakt med en oerhört snygg krater.

Doften är bitter och fruktig med toner av grapefrukt och citronskal.

Smaken är betydligt syrligare än vad jag väntat mig. Men det finns också en trevlig bitterhet och toner av grapefrukt. Smaken är aningen tung, men kroppen är bara medium. Lite mjuk malt och mineraler. Den korta eftersmaken har en lätt bitterhet och en maltig bakgrundston.

Kolsyran är medelstark, vätskan är rätt lätt (men inte vattnig).

En mycket trevlig amerikansk pale ale med lite brittiska influenser. Betyget blev B Good eller 4,0.

4 kommentarer:

 1. Can't read your language but I'm guessing you are writing reviews of beer. I love good craft brew beer and basicly thats what I am going to be doing at my blog.

  SvaraRadera
 2. Har du druckit Avenyn Ale på fat och i så fall hur tyckte du att den var jämfört med flaskan? På fat så är den en av mina absoluta pale ale favoriter. För övrigt så har jag druckit en Brooklyn Black Chocolate Stout lagrad i tre år ikväll. Inte helt fel :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror jag druckit den på fat och gillat den, men jag förde tydligen inga anteckningar då.

  SvaraRadera
 4. Det är något lurt med den där bilden... Kapsylen är fel.

  SvaraRadera