2013-09-06

Systembolagets julöl 2013

Jul i Tallboda 2012.
Det är solsken, blå himmel och 21℃. Utanför fönstret sitter studenterna och lapar sol. Julöl är inte riktigt det första som kommer upp i skallen just nu. Men hos Systembolaget har det varit fullt upp med detta släpp, som brukar ha mest publikt intresse av de alla under året. Och nu släpptes listan med de öl som kommer att släppas 15 november 2013.

Det är upp till varje butik att bestämma vilka öl de ska ta in. Hur många det finns av varje öl är inte klart just nu. Vissa kommer att ta slut direkt, andra kommer att finnas i överflöd.

Mina erfarenheter säger att det också kommer en handfull julbetonade öl i de exklusiva släppen under november och december.

Varunummer, namn, styrka, volym, pris

8 kommentarer:

 1. Sven-David Svensson6 september 2013 kl. 18:03

  Det var en diger lista. Mycket gott som kommer.Det blir en viss besluts ångerst när alla dessa öl hamnar på Systembolagets hyllor.
  Julen blir inte billig i år.

  SvaraRadera
 2. Underbart att se Ayinger Winter-bock komma tillbaka i år igen. Någon som vet om det verkligen bara är en Celebrator under annat namn?

  SvaraRadera
 3. Ayinger Winter-Bock är samma som Celebrator.

  SvaraRadera
 4. Tråkit att whiteout stout inte kommer i år! Men kul med blizzard

  SvaraRadera
 5. ingen Corsendonk Christmas?? hoppas den kommer i exklusiva då!!

  SvaraRadera
 6. Du vet inte vad som hände med Goose Island Christmas Ale & Gourmetbryggeriet Jingle Ale som skulle varit med? Drogs de tillbaka eller nåt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en blek aning. Kanske kommer de i något annat släpp?

   Radera
  2. Och var är klassikerna? Åbro NO ÅrgångsJulöl. Grebbestad. Spendrups Julbock.

   Radera