2013-09-15

Amager Modern IPA

I Danmark heter den Kåååd. Här i Sverige heter den Modern IPA. Det är en amerikansk IPA på 6 % från Amager Brygghus. Jag räknar inte till mindre än 8 humlesorter och 4 maltsorter på etiketten.

Färgen är ljust bärnsten (15 EBC), vätskan är klar även om det finns lite jästfällning på flaskans botten. Det vita luftiga skummet är två fingrar högt, det sjunker långsamt ner och lämnar en del rester på glaset.

Doften är frisk och lite skogigt grön. Fruktgodis, viss beska och aningar av målarfärg, trä och terpentin. Något svag överlag.

Smaken är humlig med viss beska. Smakerna är väl sammanhållna. Svaga citrustoner. Jag hittar inget som helst djup i den här ölen. Grön sträv humle. Medel till lätt kropp. Eftersmaken är torr, sträv och grön. Lite smör och buljong. Någon alkohol tillkommer i slutet.

Kolsyran är frisk med småvassa medelstora bubblor. Vätskan är lätt och sträv.

För grön. För sträv. Med den konkurrens som finns i IPA-facket på Syetembolaget idag ser jag inga anledningar att köpa den här.

Betyg: 2,74. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan september 2013. Pris: 35:00 för 500 ml. Bäst före: 08/2014 (batch 00655).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar