2013-09-04

Brewdog IPA Is Dead - Waimea

Sist ut från årets version av Brewdogs mixpack IPA Is Dead med 4 enkelhumlade IPA på 6,7 % blir alltså Waimea. En öl vars himle jag inte vet så mycket om mer än att den kommer från Nya Zeeland och är besk.

 Färgen är guld med en nyans av orange (25 EBC), vätskan är klar. Det fasta kompakta skummet är smutsvitt och två fingrar högt. Det sjunker mycket långsamt och lämnar lite rester efter sig.

Doften är tufft rå, kanske lite unken med tydliga toner av beska, massor av färska kryddörter, rått kött, motorolja och fruktgodis.

Smaken är mjuk och balanserad. Humletoner som exotisk frukt, citrusfrukt (pomerans, fikon, aprikoser, ananas) och en aning smör. Mjuk sötma. Medelstor kropp. Eftersmaken har växande beska som snuddar vid det sträva. Beska frukter; grapefrukt och gröna bananer. Lite blommor och margarin. Avslutningen är rätt så kort med formfranska och smör.

Kolsyran är medelstark, de medelstora bubblorna långlivade. Vätskan är medelmjuk och lite kladdig.

Balanserad och elegant. Men den saknar ett djup och den hade mått bra av lite mer kropp.

Betyg: 3,48. Tillgänglighet: Som en del i ett nu slutsålt mixpack, Systembolagets tillfälliga nyheter juni 2013. Pris: 99:20 för 4×330 ml. Bäst före: 2014-03-19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar