2013-09-04

Brewdog IPA Is Dead - Dana

Brewdog, IPA Is Dead. Fyra IPA med alkoholhalten 6,7 % som delar allt utom humlen. Andra flaskan för kvällen blir Dana.

Dana är en slovensk arom/bitter-humle som man kan läsa mer här.

Färgen är guld-röd (25 EBC), vätskan har lite köldgrumling. Det beigea kompakta skummet sjunker rätt kvickt ner och lämnar lite rester på glaset efter sig.

Doften är kraftig, nästan frän med en kraftfull beska. Apelsinskal, syrliga gröna druvor, smörkola, smör-essens och jordiga multnande toner. Aningar av alkohol och lösningsmedel.

Smaken är vass med exoriska frukter, vaxkritor, torkade blommor och mineraler. Beskan är kraftig, men den tonar bort ganska fort. Medel till stor kropp. Jordiga och fruktiga toner i eftersmaken: Apelsin, grapefrukt, ananas. Kraftig rå alkohol och lite lösningsmedel. Avslutningen är sträv med skurmedel och torkad exotisk frukt.

Kolsyran är kraftig med massor av små vassa bubblor. Vätskan är medelmjuk.

Tekniskt sett är väl den här ölen okej, jag gissar att den här humlen helt enkelt inte passar att användas på det här sättet. Och kanske skulle den här IPAn må bra av en tids lagring?

Betyg: 2,46. Tillgänglighet: Som en del i ett nu slutsålt mixpack, Systembolagets tillfälliga nyheter juni 2013. Pris: 99:20 för 4×330 ml. Bäst före: 2014-03-25.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar