2013-09-04

Brewdog IPA Is Dead - Goldings

Så har det äntligen blivit dags att prova sig igenom årets upplaga av Brewdogs numera traditionella serie med singel-hop-IPA, IPA Is Dead. Det är alltså fyra öl som ska vara identiska frånsett humlen. Alkoholhalten är 6,7 %.

Först ut blir Goldings.

Färgen är guld-orange (27 EBC), den har en hel del köldgrumlig och en hel del protein-flagor på flaskans botten. Det fingertjocka skummet sjunker ner snabbt till ett varm-vitt lock, utan att lämna några rester på glaset.

Doften är något kemisk med toner av hö, gräs och smöriga blommor. Lite (syrlig) beska, aningar av plast och gummi. Kraftig godis-artad sötma, aningar av klor.

Smaken har en beska som är betydligt kraftigare än jag räknat med. Gräs, hö och halm. Smörblommor, maskrosblommor och andra blommiga toner. Medelstor kropp. Eftersmaken är mjukare med tydlig alkohol, besk humle, maskrosblad och hö. Avslutningen är medelbesk med ännu mer blommor och en uns av beska örter.

Kolsyran är medelstark, de små långlivade bubblorna är vassa. Vätskan är medelmjuk.

Beskare än jag trott, men frånsett det uppförde sig Goldings-humlen som väntat.

Betyg: 3,31. Tillgänglighet: Som en del i ett nu slutsålt mixpack, Systembolagets tillfälliga nyheter juni 2013. Pris: 99:20 för 4×330 ml. Bäst före: 2014-03-19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar