2013-07-29

EBBC13: Invigningstal med Garret Oliver


Invignings- och huvudtalare på European Beer Bloggers Conference var Garrett Oliver, bryggmästare och ansikte utåt hos Brooklyn Brewery. Dessutom författare och allmänt ett språkrör för god öl.

Han började sitt anförande med att berätta om läget för en öldrickare i USA under tidigt åttiotal. Inte roligt. Speciellt som han rest runt och varit både i Bayern och England och insett vad amerikanerna gick miste om.

Sedan blev det film, han visade det här klippet som ett australiensiskt bryggeri gjorde i våras. Har du inte redan sett den, gör det.


Ja. Man har väl hört en hel del av det där. Och, med lite rodnad, sagt en del av det där själv.

Garrett gick sedan vidare till en tes jag läst från  honom tidigare: En öl är bara en bra öl om du kan namnge bryggmästaren. De stora industriella bryggeriernas bryggmästare heter ”pengar”.

Jag håller inte med, utan tycker att det till slut är själva ölen som är viktig.

Nå. Han pratade om skillnaden mellan hur öl och vin marknadsförs, något jag skrev om här.

Till slut kom lite pikar åt just vinvärlden, då han påpekade att champagneflaskan ursprungligen är en ölflaska, och att Champagne oftast är en cocktail på vin och socker.

Garrett är en fantastisk talare, och det är alltid lika intressant och spännande att höra honom tala.

Disclaimer: Resa och boende under EBBC var ett stipendium från SABMiller/Pilsner Urquell. Konferensen var möjlig tack vare ett stort antal sponsorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar