2013-07-20

EBBC 2013: Fredagens konferens


Fredagens schema för European Beer Bloggers Confenrence 2013 var fullspäcket med intressanta talare, i alla fall på pappret.

Läkarna leder (inom kort) till texter om varje anförande:
En sammanfattning var att det jag var mest intresserad av inte var så intressant, men det som jag trodde skulle bli en paus blev jättespännande. 

Johan och Garrett i förgrunden,
diverse ölbloggare i bakgrunden.
Under samlingen innan promenaden till stadshuset och middagen fick jag och Portersteks-Johan en chans att prata lite med Brooklyn-Garrett (so vi brukar kalla honom) om hur det går med Nya Carnegiebryggeriet. Allt verkar gå enligt plan, såväl ombyggnad som personalrekrytering. Men vad ska bryggas? Det kommer definitivt inte att bli ett satellit-bryggeri till de två de har i New York, man kommer inte att brygga något av de öl som nu bryggs där idag. Snarare handlar det om att få fram ”nordiska smaker” och ”brygga med respekt för de lokala traditionerna”. Så jag undrade om de skulle göra det svenskaste av allt, översöta ljusa lageröl? Nja, det var väl inte riktigt tanken. Garrett såg verkligen fram emot öppningen och berättade att han aldrig varit på ett bryggeri som ligger så vackert och ändå centralt.

Edinburghs gamla stad ligger vid den befästa borgen, The Castle. Som inte ligger där av en slump, området är rejält backigt. Men vi kom till The City Chambers utan några andra incidenter än att vara i vägen för de hjorder av turister som tog kort på varandra kring turiststråket The Royal Mile.

Det kommer dock aldrig att bli någon länk till kvällens sista arrangemang, festen på Stewart Brewing som just flyttat till nya större lokaler en bit utanför stan. Jag kände och funderade en del efter middagen och när jag fick veta att den första bussen tillbaka skulle vara framme en stund efter elva så insåg jag att det var en dålig idé för mig just där och då. Den långa dagen kändes och jag insåg att valet stod mellan sängen och en morgondag av oändlig trötthet och lätt illamående.

Så när mina nya och gamla bloggvänner samlade sig för avresa så gick jag i stället direkt tillbaka till hotellet, drack lite av den flaska Badger First Gold som jag fick tidigare under dagen ur den sejdel som fanns på rummet. Inga vinglas här inte.


Utan att ge någon recension så noterar jag att bitter är en stil som är väldigt beroende av en genomtänkt humling. Och att First Gold gav väl mycket hö och gammal kryddlåda i den här.

Så sömn. Som skulle bli dålig eftersom det tar tid för mig att varva ner efter den stress jag haft under morgonen. Och lite för den oro jag kände för söndagens avgång. Men det kommer det mer om senare.

Disclaimer: Resa och boende under EBBC var ett stipendium från SABMiller/Pilsner Urquell. Konferensen var möjlig tack vare ett stort antal sponsorer.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar