2013-05-02

Störtebeker Bernstein-Weizen. Eller inte. Och en sammanfattning


Det var 6 flaskor i Störtebeker-lådan, så här är den sista: Bernstein-Weizen. Som jag redan recenserade i höstas (länk): ”Trevlig och behaglig utan att sticka ut” var omdömet och 3,13 betyget.


Jag pratade med en bekant som jobbar på Systembolaget för någon tid sedan, och när vi började prata Störtebeker Schatzkiste-lådan så nämndes något i stil med att ”den är rätt populär. Köps mest av äldre män som gillar tysk öl i rejäla mängder”.

Tja, kanske det. Fast omdömet om Bernstein-Weizen gäller för hela lådan. Förutom den lite… oväntade Roggen-Weizen och det tydliga bottennappet Hanse-Porter då. Medelvärdet för alla sex ölen blir 3,14.


Och så funderar jag på varför jag inte frilade kartongen från bakgrunderna?

3 kommentarer:

 1. Sven-David Svensson3 maj 2013 kl. 22:24

  Denna ölkasse har hag provat.Den var sådär. Ganska slätstruken. Mitt betyg blir 2.9. Bäst var deas Kellerbeir. Den 6 pack med Bayerska ölsorter som fanns i höstas var bättre. Fram för fler mixade ölkassar på Systembolaget. Tervligt att prova alla ölsorter/stilar som bryggeriet har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med i allt, fast den bayerska mixlådan kände jag som ännu ojämnare.

   För några dagar sedan satt jag och en kompis och funderade på den optimala mixlådan, och kom fram till att det skulle vara 6 stycken mindre flaskor med efterrättsöl från amerikanska Southern Tier.

   Radera
 2. Sven-David Svensson4 maj 2013 kl. 07:36

  Du nämner något i Din blogg om den typiske Stortebeker köparen. Det stämmer helt och hållet på mig. Man och 60+

  SvaraRadera