2013-05-22

Electric Nurse DIPA

Jag vet inte hur många som skickade in offertsvar på Systembolagets förfrågan om en svensk DIPA, men det borde ha varit några stycken. Vinnaren blev, i alla fall för mig, lite oväntad:  Electric Nurse och deras DIPA på 8 %.

Färgen är djup bärnsten (20 EBC), vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är beige och kompakt. Det sjunker rätt fort och lämnar lite rester på glaset.

Doften är förvånande lätt, men den blir lite kraftigare då ölet närmar sig rumstemperatur. Söt knäck, lite banangodis, jordiga aningar, kryddor, torkade blommor och kåda. Medelstor beska.

Smaken är besk och välhumlad: Grapefrukt, ananas, aprikoser, apelsiner… Beskan är ren och potent utan att ta över helt. Stor kropp. Eftersmaken har humle och beska, men mindre frukt än i början. En del gräddkola dyker upp efter ett tag. Den långa avslutningen är balanserad och besk.

Kolsyran är medelstor med få medelstora bubblor. Vätskan är något tjock och kladdig.

En kompetent DIPA utan några större problem. Å andra sidan är den inte fantastisk heller.

Betyg: 3,66. Tillgänglighet: Systembolagets ordinarie sortiment från 1 juni 2013. Pris: 29:80 för 330 ml (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: 2014-02-03

2 kommentarer:

  1. Aldrig hört talas om Electric Nurse! Spännande. Vad vet du om detta bryggeri Bark? /S

    SvaraRadera
  2. Helt schysst DIPA, inget fel på den, men inte alls i klass med Slottskällans, så det är svårt att förstå varför den tog hem spelet.

    SvaraRadera