2013-05-21

Electric Nurse Pale Ale

Att fantombryggeriet Electric Nurse kan brygga bra alkoholsvag ale är ingen nyhet. Nu kommer de in i Systembolagets ordinarie sortiment med just en sådan: Pale Ale, en amerikansk pale ale på 4,6 % som är fysiskt bryggd hos Dugges.

Vätskan är klar, färgen ljust guld (7 EBC). Det två fingrar höga skummet är luftigt och varmvitt. Det sjunker långsamt och lämnar lite rester på glaset.

Doften är kraftig med en hel del humle. Söta toner av knäck, honung och fruktgodis. Lite blommig grön humle, citrusfrukt och -skal. Den saknar lite kropp.

Smaken är humlig och uppfriskande. Lite gröna, nästan sträva toner, anonym citrus-humle. Beskan är ganska så mild för att vara en APA, å andra sidan är malen även den mild och lätt. Så till slut uppstår det en väldigt trevlig balans i alla fall. Medelstor kropp. Eftersmaken har vissa alkoholtoner, vilket förvånar mig för en öl på 4,6 %. Grön humle, ren medelstor beska. Exotisk frukt och blommor, aningar av honung. Maltprofilen känns dock mer som en pilsner än en APA. Gröna växter i det mjuka slutet.

Kolsyran är medelstark, de medelstora bubblorna mjuka.Vätskan är något krämig.

Den här ölen handlar helt klart mer om att vara en balanserad och lätthävd törstsläckare snarare än en uppvisning i humle. Kommer tveklöst att fungera på varma sommardagar. 

Betyg: 3,39. Tillgänglighet: Systembolagets ordinarie sortiment med start 1 juni 2013. Pris: 19:90 för 330 ml (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: 2014-01-23.

3 kommentarer:

  1. Vidrigaste ölen jag druckit

    SvaraRadera
  2. Fantastisk öl! Kommer absolut ha några hemma under hela sommaren

    SvaraRadera
  3. Inget märkvärdigt, lite blaskig och trist

    SvaraRadera