2011-01-12

Notiser XLIII

Foto: MΛЯK. Licens.

Systembolagets kommande nyheter våren 2011 läcker så sakteliga ut. Såväl Dempabeer som Schnille & Schmak har publicerat listor, som sammanställts och formaterats lite snyggare på Mankers Beer Blog.

Härligt att få in ännu mer tysk och brittisk session beer! (obs sarkasm)

Nu är inte listorna kompletta, vissa leverantörer verkar saknas. Jag hoppas att det kommer in något från något nytt svenskt bryggeri i ett släpp under våren, det vore kul.

= = =

J D Weatherspoon är Storbritanniens största pubkedja. De har en återkommande ölfestival i april där bryggare från olika håll gör ett gästspel i ett brittiskt bryggeri. Jag är inte helt säker på alla detaljer här…

Från Sverige kommer Kopparbergs Bryggerier att brygga en batch Zeunerts Ale hos ett för mig okänt bryggeri i Leicester. Läs mer hos Örnsköldsviks Allehanda.

Att just Kopparbergs bjudits in beror nog på att de säljer stora mängder söt smaksatt cider till brittiska pubar.

= = =

Oceanbryggeriets bryggare Thomas Bingebo har genom sin karriär nu bryggt 999 brygder. Den tusende kommer att bli jubileumsölen Ocean Brew No 1000 som presenteras såhär av ”Mr Bing”:
Brew No 1000
4,8% ABV
BU: 35
Malt: Maris Otter Pale Ale Malt, Caramalt, Chocolate Malt, Black Malt, Wheat Malt (Thomas Fawcett)
Humle: Perle / Pilgrim (beska), Styrian Goldings / Bramling Cross (arom/smak)

Brew No 1000 har INTE 1000 BU, 1000%, innehåller INTE konstiga frukter, bär, hryddor eller något från en bäver. Utan det är en mörkare ale med markerad maltighet och en betoning på smak och aromhumle. En hederlig ale som jag skulle beskriva som en "strong mild". Inmundigas bäst poå puben i glada vänners lag i pint-glas.
Grattis, hälsar jag och hoppas att min favorit Ocean Black snart kommer tillbaka.

= = =

BrewDog har nu hakat på treneden ”IPA med en sorts humle” och har nu börjat sälja fyrpacket IPA Is Dead där man får en flaska vardera av IPA humlad med Citra, Bramling Cross, Nelson Sauvin och Sorachi Ace. Alla öl är på 7% och delar samma maltbas (en lättare version av Hardcore IPA). Läs mer här: Länk.

Ytterst osäkert om, hur och när de kommer till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar