2011-01-30

Horse & Hound 3


Häromdagen spekulerade jag – lite frustrerat – över den kommande Linköpingskrogen Horse & Hound. Varför hände inget? (länk)

Blivande krögaren Richard kontaktade mig och tyckte att det var bättre att jag frågade honom. Så det gjorde jag. Så i eftermiddags var vi där, pratade och tog lite kort.

Byggnadsarbetet kom igång i förra veckan och som det ser ut nu kommer etablissemanget att öppna i maj 2011. Det kommer att bli en gastropub med ett kök inspirerat av Queens Head i Stockholm: Vällagade rätter på bra råvaror, men ändå till hyfsade priser: ”Man kan inte sälja huvudrätter fär 400-500 i landsorten, hur bra man än är”.

Ölsortimentet kommer att påminna om de andra krogarna i kedjan: En hel del belgare och annat på flaska, 35 fat och upp till 8 real ales(!).


Här är en vy där Apotekaregatan är till vänster. Här kommer den långa L-formade bardisken att vara till höger och gå vidare bakom väggen. Längs ytterväggen kommer en lång hög soffa att byggas. Sittplatserna ska till stor del ligga uppbyggd någon decimeter ”så att man inte behöver sitta och kolla på rumporna på de som står i baren”.


Till höger Storgatan. Dörren närmast blir huvudentré. På andra sidan trappan blir det lite lounge med höga fåtöljer där man ska kunna slinka in för en öl och pusta ut lite. Längst bort vid innerväggen kommer ölfat-kylen att ligga.


Apotekaregatan till höger. Bakom väggen kommer en delvis avskild matsal för 40 gäster att ligga.Vid väggen till höger kommer en rullstolsramp att byggas för de gäster som har svårt för trappor. Här kommer också toaletterna att ligga.

Utöver detta kommer det att bli ett eller ett par mindre rum i källaren där man kommer att kunna boka för fester och möten. Dock kommer det inte att bli någon uteservering på den idylliska gården. Miljön är (tillsammans med granngården) de sista resterna av Linköpings medeltida stadsplan och en skyddad kulturmiljö.

Jag tyckte att lokalerna såg stora och luftiga ut. Richard svarade blixtsnabbt ”Ja, det brukar göra det innan man fått in allt bråte. Men vi lärde oss av Queens Head att vi inte ha en så väldigt bred bar.”

Varför har krogen försenats då? Den har varit på gång i flera år, men ägarna har varit väldigt petiga med läget: Det ska inte ligga i klustret vid Ågatan men ändå ligga så att det inte upplevs som ”långt borta”. När man så äntligen hittade den här lokalen, där det senaste legat en säng- och en leksaksaffär, så kom andra investeringar i koncernen före. Och till det så var faktiskt The Queens Head försenade…

Hm, missade jag något? Säkert. Men så här ser det ut nu i alla fall.

7 kommentarer:

 1. Haha, så Linköping är landsorten? Ska vi gissa att Richard är från Stockholm? ;)

  SvaraRadera
 2. Förväxla inte landsorten med landsbygd. Landsorten är "landet utom huvudstaden"*, svårare är det inte. :)

  -Jimmy

  * Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Landsorten

  SvaraRadera
 3. Vad menas med "koncernen"? Ägs inte Queens Head i Stockholm av Åbro?

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Nja. Åbro och Queens Head (liksom en handfull pubar till) ägs av samma personer/aktieägare, men det går inte enkelt att säga att det är "Åbropubar".

  SvaraRadera
 5. Intressant det där om bred bar...
  Man får luta sig rätt långt in i baren på QH för att personalen ska höra vad man beställer. Om det nu är bred på den ledden som det pratas om.

  SvaraRadera
 6. @Lars: Exakt så. Kanske skulle skrivit ”djup”.

  SvaraRadera
 7. Hej

  Det är väl dags att uppdatera med lite
  Ny info ang Horse and Hound

  Ölvän

  SvaraRadera