2008-04-06

Nyheter från Oppigårds

Oppigårds bryggeri kom med ett nyhetsbrev igår. Ett par intressanta ölnyheter presenterades: De har just bryggt sin första American Pale Ale som går under namnet Oppigårds Early Summer Ale. Verkar bara bli på vissa ölkrogar runt landet. Och Slåtteröl kommer tillbaka, den här gången i beställningssortimentet samt på vissa ölkrogar.

Ytterligare goda nyheter är att de skaffat mer lagringstankar och ett större mäskkar, så fler små satser och starkare öl är att vänta . Kul, om inte annat för att det tyder på att det går hyfsat för dalmasarna.

6 kommentarer:

 1. Innebär det att Slåtteröl inte längre kommer att finnas som tillfällig augustinyhet i ordinarie sortimentet, utan bara som beställningsvara, med kollikrav och allt det där?

  SvaraRadera
 2. Anonym: Precis vad jag också undrar. Den var ju kanon förra året och en öl som jag verkligen sett fram emot.
  Låt oss hoppas att dom tar sitt förnuft tillfånga och lägger den i ordinarie sortimentet där den hör hemma.

  SvaraRadera
 3. Vårt Slåtteröl kommer inte att finnas som tillfälligt sensommaröl, då systembolaget ville ha en Ale i år. Därför kommer Slåtterölet ut enbart i beställningssortimentet.

  Christoffer
  Oppigårds Bryggeri

  SvaraRadera
 4. haha, coolt!
  vore kanon om alla bryggare kunde titta in och svara på våra funderingar ;)

  SvaraRadera
 5. Allstå, jag tycker det är så dj**la fel att Systemfelbolaget ska få bestämma VAD svenska bryggare ska brygga. Låt bryggarna brygga vad f*n dom vill (när dom vill) sen är det Systemfelbolagets uppgift att försöka sälja det!
  Systemfelbolagets lanseringsplan är en gigantisk bromskloss när det gäller utvecklingen av svensk ölbryggarkonst.

  SvaraRadera
 6. Jag drack early summer ale i förra veckan och tyckte den var mycket trevlig. kanske en aning för mycket smak av gröna äpplen, men humleblommigheten räddade äran (i alla fall för mig). Tack Christoffer!

  SvaraRadera