2008-04-18

Araucana Rubia De Trigo

Så. Den sista ölen från Argentina, i alla fall för den här gången. Det är en Kristall Weißen från Araucana med alkoholhalt på 4,2% och namnet Rubia De Trigo.

Färgen är guld med lite orange. Vätskan är något oklar, men det fick jag provocera fram genom att skaka lite av innehållet så att jästen i botten av flaskan kom loss. Det lilla vita skummet försvinner fort ner till ett närmast osynligt lager.

Doften är sötsyrlig och påminner mycket om äppeljuice. Lite antydningar till jäst och en ren krispig bitterhet.

Smaken är ganska enkel, men väl balanserad. Äppeljuice, lite torr bitter humle, en mild återhållen smak av jäst och en moderat syrlighet som liknar guezue en aning. Eftersmaken är mild och fruktig med mer äpplen, mineraler och lite vetedeg.

Kolsyran är robust med gott om stora friska bubblor. Vätskan är lite sträv men inte blaskig. Som det ska vara.

Betyget för den här lättdruckna saken blir B+ 3,85.

Så, nu kan jag åter blogga om öl som man har en vettig chans att få tag på här! :)

Soundtrack: Louise Hoffsten "Deala med din djävel" (2002), Ralph Lundsten "Nordisk Natursymfoni 7- Trolltagen" (1996), Sveriges Jazzband "Jag ska sätta mig ner och skriva mig själv ett brev" (1973), the Jiving Juinors with Duke Reid & his Group "My Heart's Desire" (1960), Jan Jogansson, Gunnar Johansson, Egil Johansen "the Definitive Jazz Suite" (1957), Nationalteatern "Bla Bla Bla"(1976)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar