2008-04-13

Flying Dog Doggie Style Classic Pale Ale

När jag noga inspekterade ölkylarna på Bishops Arms hittade jag ett par flaskor som jag inte alls kände igen, men anade av designen att det kunde vara från amerikanska Flying Dog Brewery. Det var rätt, och två sorter erbjöds: Gonzo Imperial Porter och Doggie Style Classic Pale Ale. Jag valde den senare, som är en American Pale Ale på 5,3%.

Färgen är röd-bärnsten, vätskan klar, skummet är gulatkigt och stort. Vissa skumrester på glaset.

Doften är mjukt maltig och lite lagrad. Lite grapefrukt, bagerijäst och citronsyra.

Smaken är torr och bitter. Frukttoner, citronskal, grapefrukt. Mjuk lite söt malt med lite lagrade träiga toner. Eftersmaken innehåller smör, bitter humle, kola, nötter och vetebröd.

Kolsyran är mild; vätskan lätt krämig.

En pale ale som fick mig mer att tänka på England än Colorado. Inte för att det är någonting dåligt, men det var inte riktigt vad jag väntat mig. Betyg: B 3,75.

4 kommentarer:

 1. jag har fått mina double dog double pale ale nu. om du har planer på att vara i göteborg framöver kunde du få en.

  SvaraRadera
 2. Tack för erbjudandet. Vi får se vad gäller Göteborg... Det var många år sedan jag tittade in hos deras krogar. :)

  SvaraRadera
 3. Nästa gång får du prova "gonzo" den är enligt mitt tycke bryggeriets mest välbalanserade öl. Double dog'n är livsfarlig också på 11,5% och 85IBU

  SvaraRadera
 4. double doggen är nog min favorit från bryggeriet än så länge, helt sjuk är den. tätt följd av gonzo som är en mkt trevlig imperial stout. dom har även en ipa som jag tror heter snakedog eh som rekommenderas. fulsnygga etiketter har de mä..

  SvaraRadera