2008-04-19

Beijing Beer Asahi Beijing Premium Lager

Undrar om jag druckit någon öl från Kina tidigare? Den här är i alla fall en råfruktslager av amerikansk typ som verkar vara populär där borta. Den innehåller såväl majs som ris och humleextrakt. Alkohol 4,7%Mina fördomar säger mig att det inte kommer att vara den kraftfullaste öl jag druckit. Beijing Premium Lager från Beijing Beer Asahi Co., Ltd som är ett japansktägt bryggeri grundat i huvudstaden 1995.

Färgen är mycket ljust gul - tänk utspädd dansk citronvand. Det fingertjocka fräsande skummet sjunker snabbt ner till en enkel liten vit ring vid glaset

Doften är mycket lätt: Med stor koncentration lyckades jag lura ut an aning bryggerijäst och anonym bitterhet ur den. Jag tror banne mig att kranvatten kan lukta mer.

Smaken är ändå ganska frisk och ren. Efter ett tag kommer en lätt majs-sötma fram och försvinner igen, lämnandes en lätt eftersmak med en mild enkel bitterhet och en lätt syrlighet. Kanske lite nötter också? Kanske.

Kolsyran är medelstark, vätskan ligger åt det blaskiga hållet.

Jo... Den smakade inte illa i alla fall som vissa av de riktigt billiga danska bugetölen kan göra. Å andra sidan var det inte mycket smak att prata om alls. Lättdrucken, men det är vatten med. Betyg: D 2,1.

Soundtrack: Brookyn Funk Essentials "Stick Man Crossing The Brooklyn Bridge" (1995), the Tennors "Massie Massie" (1968), Gimmicks "Just sånt får en att bli sur" (1974), the Beatles "Blackbird" (1968), BWO "Stay with you again" (2007), Tom Tom Club "Wordy Rappinghood (12" version)" (1981), Organism 12 med Chords "Smuts & C:o" (2001)

6 kommentarer:

 1. Ja den här finns det inte mycket att säga om. Visst, den är på intet sätt oangenäm men man kan i princip lika gärna dricka vatten.

  Du skrev att det kanske är den första Kinesiska öl du testat. Aldrig testat Tsing Tao? Trots mina ringa erfarenhet så har jag sprungit på den vid 3 olika tillfällen.

  SvaraRadera
 2. Jag verkar ha missat den, ja. Jag har väl i ärlighetens namn inte letat efter kinesisk öl heller.

  SvaraRadera
 3. Ja ska man vara ärlig så köper man knappast kinesisk lager för den goda smakens skull utan för att beta av sorter/länder. Kan tillägga att Tsing Tao är ungefär lika smakrik som den här.

  SvaraRadera
 4. Det ligger något i det. Det här var mitt land #38.

  SvaraRadera
 5. Har fått ihop 28 men just där börjar det gå trögt. Det finns inga mer länder på systembolaget så jag får hoppas på några roliga släpp i framtiden eller börja dricka mer på puben.

  Försökte med Namibia och Sydafrika trots kollikravet men det var precis innan nya katalogen så tydligen var dom redan slut.

  Räknar du Åland som ett eget land eller räknar du det till finland? Kanske bäst att räkna ner till 27.

  SvaraRadera
 6. Visst ja, har ju Grekland, Kroatien och Italien oprovade hemma i garderoben också.

  SvaraRadera