2008-04-12

Antares Porter

Vi är kvar i Argentina men flyttar oss till det något mer väldokumenterade bryggeriet Antares i Mar del Plata; jag valde en porter som kott och gott heter Porter och ligger på 5,5%.

Färgen är svart med mörkbrun kant. När jag hällde upp ölen såg den ut att vara klar. Det fingertjocka skummet är beige och hårt. Vissa skumrester på glaset.

Doften är mycket fruktig (fruktgodis, bananer, kiwi, melon) med karamelliserat socker och en aning kemisk smak (oljefärg?). En hel del rostad malt med en mycket mild antydan till rök. Eftersmaken är relativt kort - rostad malt, söta exotiska frukter och en sylig bitterhet som mest påminner om godis.

Kolsyran är rätt kraftig; bubblorna små och friska. Vätskan är rätt lätt.

En ovanlig och väldigt personlig porter. Eller, jag vet inte om det är en porter över huvud taget eller något annat (vad?). Men jag gillar den och ger den betyget B+ 3,95.

Soundtrack: Robyn "Don't Stop The Music (Twin Full 12" Mix)" (2002), Cornelis Wresvijk vs. Gloria Jones "Tainted Skugga (Jocke Boberg remix)" (2004), Vincent Gordon "The Burner" (1969), The Uniques "You'll Lose A Precious Love" (?), Bee Gees "How Deep Is Your Love" (1977), Robbie Williams "Knutsford City Limits" (2001), Helt Off "K.O." (2006), Staffan Abeleen quintet "Dégagé" (1966)

1 kommentar:

  1. Antares imperial stout är också värd att prova, i tunnaste laget för en imperial stout men karaktärsfull och prisvärd..

    SvaraRadera