2007-11-15

Möte med den förskräckliga snömannen på tisdag!

Som rekan påpekade i en kommentar igår så fanns både Yeti Imperial Stout och lyxxxvarianten Oak Aged Yeti Imperial Stout från Great Divide kvar att beställa hos Systembolaget. Skulle komma på tisdag.

Detta var för övrigt mitt första besök på Systembolagets nya butik i Linköping, mitt i köpladestadsdelen Tornby, precis mellan Coop Forum och Burger King. Den ersatte butiken i Skäggetorp som jag regelbundet bevistat sedan tidigt 1990-tal. Först som köbutik, sedan som den största självplockbutiken i länet (sortimentsmässigt, inte omsättningsmässigt) var .

Och den nya kändes som en kopia av den på Blygatan, Ingelsta, Norrköping. Fast den på Tornby lite större. Det "nya" (bör väl vara mer än fem år nu?) inredningssystemet med låga hyllor är givetvis mycket bättre eftersom det är lättare att få överblick och svårare att gömma sig mellan hyllorna, men visst blir det mindre yta att ha varor på.

Undrar om sortimentet är exakt lika stort som tidigare?

När jag ändå var där passade jag på att införskaffa en flaska vardera av Nynäshamns Bedarö Bitter och Brakspear Oxford Gold. Den ena vet jag är god, den andra tror jag är god.

2 kommentarer:

  1. Har haft något av en Great Divide afton. Först köpte jag två Yeti Imperial Stout´s på bolaget och sedan blev det en Titan Ipa på Bishop´s Arms.

    SvaraRadera
  2. Både Bedarö Bitter och Brakspear är goda.
    Brakspear något "mild" i jämförelse med Bittern (såklart), men ändå en trevlig öl till ett helt okej pris.

    SvaraRadera