2007-11-04

Maribo Danish Gold

"Hur orkar du dricka och recensera all den där sunk-lagern?", frågade en bekant för en tid sedan. För att det kan vara kul att såga en öl ibland; vi kallar det "konsumentupplysning".

Danish Gold från Maribo verkar vara den burköl som just nu är absolut billigast vid de tyska gränshandlarna, jag har sett ett antal burkar på stadens gator senaste tiden. Det du, Anitra Steen! Den här burken fick jag i present för någon vecka sedan. Tack, Håkan och Henrik!

Annars är det väl inte så mycket att prata om. Ljust guldgul, litet vitt skum. Väldigt svag doft med lite sötma och lite sura toner av deg och marsipan. Smaken är även den vek med stor sötma och lite marsipan (vilket är oväntat, det brukar vara ett tecken på betydligt mer alkohol än 5,6%). Eftersmaken är söt och lite kemisk med en lätt sur-bitter avslutning.

Lika kass som väntat, och betyget slutade på 2,1. Och det uppnådde den mest av att vara så ruskigt lättdrucken.

Soundtrack: Blues "Vad du än gör" (2000), Pink vs. David Bowie "Ziggy at da Party (Lets Dance/Get the Party Started)" (2002), Gang Starr "Ex Girl To The Next Girl" (1992), Plura Jonsson "Gå din väg från kärlek" (1996), Mix Master Mike "Electrocute" (1998), Paul Jonson "Get Get Down" (1999)

4 kommentarer:

 1. Jag förstår att du orkar.Allt måste ju provas.Vad ska man göra?
  Jag bytte till mig den i en bortaresebuss i somras.Så jag slapp iallafall köpa en platta för att komma över den.

  SvaraRadera
 2. hur många procent är den?

  SvaraRadera
 3. Världens äckligaste öl!
  Vet bara en i hela världen som dricker denna och tycker att den är god.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att den är god, smaken är som baken, delad. Jag gillar inte allt dom andra gillar, så man måste skapa sig en egen uppfattning, inte lyssna på andra vad dom tycker. Alla gillar inte samma film(öl),man har bara olika uppfattningar om filmen(öl).
   Ölälskaren(smakar på all öl som jag köper och bjuds)

   Radera