2007-11-16

Brakspear Oxford Gold


Varför stoppade jag in den här ölen i kylen innan jag fotograferat den? Genant, men den ska ju finnas fram till i höst så det ordnar sig nog (Tillägg 2007-12-02: Nyinköpt flaska fotograferad!). Brakspear Brewing Co säljer sedan något år tillbaka världens bästa folköl, Brakspear Bitter, och förra månaden kom den här Oxford Gold till Systembolaget.

Stilen är den rätt nya "Engelsk Blond / Gyllene Ale", skapad för att locka över lagerdrickare till den överjästa sidan. Den mest kända/sålda torde vara Fuller's Discovery.

Ölen är guldgul; det lilla skummet bildar fort ett vitt lock på vätskan under det att det fräser lite. Vätskan är helt klar. Doften är söt med ganska mycket blommor och honung.
Smaken är mjuk, sammanhållen och balanserad: Söta toner av bröd, honung, ljung och lite gräs. Eftersmaken kompletterar med en fruktig bitterhet (humle: Target och Golding) och lite mer av vitt bröd.

Det här gillar jag, speciellt som den håller måttliga 4,6%. Betyget blev också riktigt bra: 4,25!

Soundtrack: Tystnad, eftersom iTunes bråkar igen.

1 kommentar:

  1. Jag skulle dessutom vilja tillägga att den är så fruktig och läskande att man lätt lockas till att dricka mer än bara en klunk i taget.

    Annars spot on.

    SvaraRadera