2007-11-13

Left Hand Warrior

Eftersom mitt anteckningsblock låg som det låg tar jag och skriver in recensionerna i omvänd ordning mot hur jag skrev in dem. Det här var den sista ölen jag stjälpte i mig på Oliver Twist i söndags kväll, en ytterst behaglig och lugn kväll på min favvokrog.

Jag var på jakt efter något extremt att avsluta med, och då helst en riktig amerikansk humle-explosion. Barpersonalen mediterade över mitt önskemål och började rota i kylarna.

- Hade vi inte kvar någon flaska Stone Ruination? Den borde ju passa.
- Jo ett par flaskor. De ska väl ligga längst ner?
- Nä... Ligger de bakom här kanske?
- Du! Jag sålde nog den sista tidigare i kväll...
- Vad ska vi hitta på då?
- Left Hand Warrior? Den är ju riktigt bra.
- Fast den är ju inte så enormt bitter?
- Det är nog det närmsta vi kommer idag. I alla fall om den får vara så här stor.

Så jag tog en sådan flaska (22 oz, 65 cl). Helst hade jag tagit en liten flaska (25-35,5 cl) men man ska väl inte klaga. Billigt var det inte, frågan är om jag tidigare druckit en flaska för 180:- själv tidigare?

Som ett litet experiment tänkte jag visa hur mina anteckningar ordagrant ser ut från en recension utförd på krogen. Slutbetyget blev 3,95 för den nyfikne (som kan läsa min förfinade recension här). Det hade nog blivit aningen högre om jag inte ställt in mig på en Double IPA innan:

Left hand Warrior Flaska
app 4
sm 4
ta 4
mo 3½
dr 4

djupt bärnsten. lite röd. Litet off white luftigt skum. klar.

Doft av karamell. Syrlig lite Syrlig lite kemisk lätt bitterhet. Smörkola. Maskrosor lite citrus

Kraftig smak. lätt syrlig. Bränt socker? lite kemisk - bitter. Kolasås - smör. Bitter eftersmak med rostaeei toner. lite köttbuljong, lätt bitter. skumbanan och bottra örter i eftersma slutet.
stark-medium kolsyra. lite tjock vätska. lite slark


Intressant. Trots hög bitterhet en balanserad dryck. som väntat från Left Hand.

2 kommentarer:

  1. Left Hand Warrior verkar spännande. Hoppas att Bishops eller The Rover i Göteborg tar in den. Har du förresten några tankar om vilka julöl som man bör prioritera att köpa först när de släpps på fredag?

    SvaraRadera
  2. Jag har lite teorier. Ska ta dem när jag är klar med helgens backlog...

    SvaraRadera