2011-07-18

Dugges Hop Sun

Onsdagens andra öl på Tre Små Rum blev lokal: Hop Sun från Dugges. Det är en del av deras experimentserie ”Brewers Workshop” och receptet är skapat av Jarrad Harrington och Ola Dugge Engström. En amerikansk pale ale på 5,5 % humlad med Summit, Southern Cross och Green Bullet. En lite lättare och somrigare öl med mycket aromhumle är tanken.

Färgen är guld-orange, vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är ljust beige.

Doften är relativt lätt och har amerikanska citrustoner. Lätt beska och toner av hö och gammalt bröd.

Smaken är fruktig och lite instängd. Medelstor beska som har lite citronsyra i bakgrunden. Gammalt fruktgodis, i allmänhet lite grumliga smaker. Enkel beska i den korta eftersmaken, jag hittar också lite hö och vitt bröd. Avslutningen är kort och ger en tom känsla.

Kolsyran är kraftig, bubblorna små. Vätskan är något kladdig i munnen.

Jag tycker att jag, i teorin, borde tycka bra om den här ölen, speciellt som omgivningarna och humöret var bästa möjliga. Men det funkar bara inte. Det är något med den aningen syrliga beskan och den orena tonen i maltigheten som gör mina sinnen avvisande.

Den kändes lite gammal på något sätt, men den verkar ha bryggts i början av juni så det borde inte vara någon fara med det.

Betyg: 2,45. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 75:00 för 400 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar