2016-07-29

Garage Project Hakituri

Tredje ölen från Nyzeeländska Garage Projects fyrpack öl är den lättare lagern: En pilsner med nya världens humle på 5,4 % döpt till Hakitiru.

Färgen är ljust guld, vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är vitt och två fingrar högt, och det sjunker långsamt lämnades en del rester på glaset.

Doften är lätt med söta toner av långfranska och en aning fruktgodis.

Smaken är likaså lätt. Franskbröd, vetedeg, gammaldags fruktgodis (Nickel). Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är något sötare med viss ren beska, tjock sötma och lätta citrustoner. Avslutningen är något sträv med lite apelsintoner.

Kolsyran är lätt, de många små bubblorna friska. Vätskan är medelmjuk.

En väldigt lätt öl. Jag hade väntat mig mer humle och mer… mer för en öl på 5,4 %.

Burken är dock lite intressant, eftersom det är en metallfärgad burk med en påklistrad plastetikett. Ett hinder från att små bryggerier har kunnat använda burkar har dels varit att förpackningsmaskinerna varit stora och dyra (något som lösts av företag som CASK), men ett annat har varit det grafiska trycket på burkarna, en process som varit optimerad för riktigt stora serier. Genom att använda självhäftande etiketter så har även det problemet lösts. 

Betyg: 3,12. Tillgänglighet: Som en del av ett mixpack, Systembolagets fasta sortiment sedan juni 2016. Pris: 95:60 för 4×330 ml. Bäst före: 04/03/17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar