2016-07-04

Åbro Bryggmästarens Wienna

Helgen tillbringades i Vimmerby. Och när man är där så är ett besök på Brygghuset väl givet som ölintresserad. Denna krog finns på Åbros område ett par stenkast från staden och jag tror att det var den första krogen i kedjan som ägs av samma familj som bryggeriet.

Själva krogen och besöket återkommer jag till. Men här finns det gott om Åbro-öl, varav några är exklusiva för kedjan och i vissa fall för denna krog.

Som den här: Bryggmästarens Wienna (sic!), en wienerlager på 5 %. Den fanns bara här enligt personalen, som dock inte verkade vara överens om hur många fat som tappats. 6? 8? 20?

Färgen är bärnsten, vätskan helt klar. Det fingertjocka skummet är varmvit och det lämnar lite rester efter sig på glaset.

Doften är lätt gräsig och rejält smörig. Burkmajs (DMS) finns också i en god dos. Den känns ganska obalanserad.

Smaken domineras helt av majs och smör, liksom en lätt ton av salt och knäck. Medel till lätt kropp. Eftersmaken har sälta, burkmajs, en viss sötma och popcorn med smörsmak. I slutet finns förutom detta en ton av kolasås.

Frisk kolsyra, vassa medelstora bubblor. Medelmjuk vätska.

Som ni kanske redan insett så gillade jag inte den här något vidare. Jag upplystes att det var bryggmästaren Lennarth Anemyr som stod bakom den här ölen. Undrar om det var så här han hade tänkt sig att den skulle bli?

Betyg:  2,39. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 89:00 för 400 ml.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar