2016-08-01

Beerbliotek Raters Gonna Rate

Långhelg i Stockholm. Fredagskvällen startades på BrewDog Bar Södermalm. Till stor del för att jag inte varit där tidigare.

Och krogen var väl ungefär som de andra BrewDog-ställena jag besökt. Fast de andra har väl inte den här sortens uteservering? Eller utehäng, är nog ett bättre ord: Rastplatsmöbler på konstgräsmatta.

I övrigt hann jag liksom inte känna atmosfären tillräckligt för att kunna skriva om det. Eller så var den bara inte riktigt närvarande?

Ölen som valdes bland de 18 på fat (hälften BrewDog, hälften gäster) blev till slut en IPA på 7 % från Beerbliotek med det helt oemotståndliga namnet Raters Gonna Rate.
Cause the raters gonna rate, rate, rate, rate, rate
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Brewers head gonna shake, shake, shake, shake, shake
Tick it off, Tick it off
Den helt klara vätskan är guldfärgad, det fingertjocka skummet är vitt.

Mjuka lätta amerikanska humledofter, neutrala brödtoner och beska citrus-innerskal.

Smaken startar något jordigt med långsamt växande citrus-innerskal-beska och en degig lätt sötma. Medelstor kropp. Ytterligare något växande beska i eftersmaken liksom en snabbt övergående chokladton. Jordig apelsinmarmelad. Det korta maltiga slutet har antydningar till mintkarameller.

Kolsyran är småvass; de långlivade bubblorna är friska och små. Vätskan är mjuk.

Okej… En amerikansk IPA med huvudsakligen engelsk humle? Det är i alla fall så jag tycker den smakar.

Jag har här och var sett BrewDog Bar-kedjan anklagas för att vara dyra. Och ja, den här ligger faktiskt precis på gränsen för vad jag är beredd att ge för den här typen av öl.

Betyg: 3,35. Tillgänglighet: Fat på krogen, engångsbryggd #162. Pris: 95:00 för 400 ml.2 kommentarer:

  1. Atmosfären på Brewdogs utmärker sig bara genom sin frånvaro. Den på kungsholmen är ju sanslöst tråkig. Och den enkla anledningen till expansionen till Stockholm är väl att här finns många villiga att överbetala för öl, så prissättningen är väl själva grunden till Brewdogs södermalms existens så att säga.

    SvaraRadera
  2. Dyra? Bishop arms på vasagatan tar 109 spänn för en 40cl Lagunitas Ipa. Det är dyrt...

    SvaraRadera